Na de succesvolle edities van Zienemaan & Sterren op de grasweide van het Ebbingekwartier heeft Vera Zienema samen met het Groninger Forum de openluchtbioscoop uitgebreid naar het centrum van Groningen. Deze zomer zullen er onder de naam Zienemarkt vier films vertoond worden op het dak van het informatiecentrum/VVV op de Grote Markt. De laatste Zienemarkt voorstelling op vrijdag 13 September is Resolution.

Natuurlijk hopen we dat het droog blijft maar we wagen het erop! Vanavond 20:30 uur Zienemarkt gaat door.

De film van vanavond:

Resolution (Justin Benson & Aaron Moorhead, VS 2012)
Engels gesproken, geen ondertiteling, 93 minuten
 

“Another Cabin, A Very Different Show”

In Resolution maken we kennis met Chris, een junkie die zich heeft teruggetrokken uit de bewoonde wereld. Hij woont in een verlaten hut met enkel een revolver en een flinke portie crystal meth als zijn belangrijkste bezit. Bij toeval weet zijn beste vriend Michael het rustoord van Chris te achterhalen en hij besluit te proberen hem binnen een week van zijn verslaving af te krijgen. In een notendop is dat al bijna de volledige verhaallijn van Resolution. Maar de film kent een tweede laag waarin langzaam maar zeker duidelijk wordt dat beide vrienden de controle over hun leven dreigen te verliezen. Michael vindt flarden van verhalen die op een verontrustende manier vragen oproepen maar waarvan de antwoorden nooit worden prijsgegeven. Totdat het besef begint te dagen dat ook Chris en Michael deel uitmaken van een verhaal waarvan het einde nog niet vaststaat.

Resolution is een intelligente film die op unieke wijze het horror genre benaderd, ZONDER sproeiende slagaders of goedkope schrikmomenten. Het verhaal staat met beide benen stevig in een realistische setting en tilt de benaming ‘buddy movie’ naar een hoger plan. Resolution gaat over verslaving en vriendschap, maar de film is ook een ode aan het vertellen van verhalen. Een film waarover gegarandeerd nagepraat gaat worden en daarmee de perfecte afsluiter is van de reeks openluchtfilms van 2013!


Zienemarkt is een samenwerking tussen het Groninger Forum en VERA. Daarbij worden ze ondersteund door de Gemeente Groningen.