Na de succesvolle edities van Zienemaan & Sterren op de grasweide van het Ebbingekwartier heeft Vera Zienema samen met het Groninger Forum de openluchtbioscoop uitgebreid naar het centrum van Groningen. Deze zomer zullen er onder de naam Zienemarkt vier films vertoond worden op het dak van het informatiecentrum/VVV op de Grote Markt. Vrijdag 7 juni was de eerste (uitverkochte) vertoning. Vanavond dus de tweede in de reeks, op 2 augustus en 13 september volgen de laatste twee. De openluchtbioscoop is bedoeld om de binnenstad aantrekkelijk te houden tijdens de bouwwerkzaamheden op de Grote Markt. Daarbij worden organisatoren het Groninger Forum en VERA ondersteund door de gemeente Groningen.

 NB. Bij slecht weer wordt de film in Forumimages vertoond . De beslissing wordt 's middags om 12.00 uur genomen, hou de website in de gaten voor actueel nieuws.

De film van vanavond:

Your Sister's Sister (Lynn Shelton, VS 2011)

Jack (Mark Duplass) is na een jaar nog altijd niet over de dood van zijn broer heen. Kribbig, nukkig en licht depressief wordt hij door zijn beste vriendin Iris (Emily Blunt) naar het vakantiehuisje van haar vader gestuurd, een blokhut op een verlaten eiland. Tijd om tot zichzelf te komen krijgt hij echter niet, want Iris’ zus Hannah blijkt daar met behulp van enkele flessen drank ook een zelfhulpcursus te volgen. Die cursus eindigt uiteindelijk tussen de lakens en als Iris de volgende ochtend onverwacht langskomt is dat het begin van een stroom gebeurtenissen en onthullingen die ingrijpende gevolgen heeft voor zowel Jack als de beide zussen.

Your Sister’s Sister is een prachtig voorbeeld van een ingetogen komedie met dramatische ondertoon. Een film die rake dialogen combineert met subtiele humor. Die sterke dialogen kennen we al van Lynn Sheltons vorige film Humpday. Net als in die film wordt Your Sister’s Sister nergens plat en draagt het naturelle spel van de hoofdrolspelers bij aan een authentieke, geloofwaardige vertelling met halverwege een onverwachte twist. Twee zussen met een man ertussen, dat is vragen om problemen en het relatiedrama Your Sister’s Sister brengt dat drama met een hele grote lach en een kleine traan. Of zoals Rolling Stone het omschreef: a tough, tender, deeply satisfying romantic comedy that is also bruisingly funny.

Zienemarkt is een samenwerking tussen het Groninger Forum en VERA. Daarbij worden ze ondersteund door de Gemeente Groningen.