Dat Groningen zo'n levendige kunstscene heeft is voor een goed deel te danken aan Academie Minerva, waar kunstenaars in de dop worden uitgedaagd om hun talenten te ontwikkelen. Dan denk je misschien eerst aan schilderen of beeldhouwen, maar er worden ook films en animaties in het leven geroepen. Zonde als die creaties binnen de schoolmuren zouden blijven, natuurlijk. Daarom hebben Zienema en Minerva besloten hun krachten te bundelen in een avond met films van studenten van de academie. En aangezien geen enkele student tijd of geld heeft om een hele speelfilm te maken, hebben we een programma samengesteld van korte films en animaties. Ook nodigen we enkele makers uit voor korte Q&A's over hun werk!

Bereid je voor op een eclectische avond met origineel werk van jonge lokale makers, variërend van naargeestige animatie tot sprookjesachtige stop motion; van dromerige spoken word tot magisch-realistische mockumentary en trippy tekenfilm:

Marieke Druiven & Lieve van Loon - Red: a trip
Zlatelina Tsokova - Alien Music Video
Alexandra Georgieva - hey mom dad
Rosalie Kemna & Jorn van Til - What Would you be
Olga Melcer - Digital Love
Jet Hogenelst - Over | Denken
Emily Hogl - Angstaanjagend vertrouwd
Sukhmani Lunial - Nor[mal]
Lotte Huizenga, Anna-May Lohfeld en Heymin Lee - Princess and the pea
Ieva Grabrauskaite  - Lucid

NB: Het programma is deels zonder tekst, deels in het Engels, en deels in het Nederlands met Engelse ondertitels. Maar één van de programmaonderdelen à 20 minuten is Nederlandstalig zonder ondertiteling.

Voorstelling bevat beelden met flitsend licht