HEALTH, een legendarische band die deze avond in de grote zaal van Vera staat. Een band die ik persoonlijk vooral ken van het album Disco2, een album waar verschillende artiesten hebben meegewerkt aan één van de mooiste electronische albums ooit gemaakt, een album dat de soundtrack werd van mijn eind tiener en begin twintigerjaren.

Geïnspireerd op dat album is er na het concert een afterparty in de kelderbar, waarbij de beste electronische Zomaar Radio DJs een set live zullen opnemen.

De avond begint met Mixbaksel. Kos van Erp draait zijn bizarre, scheef gefuseerde brouwsel van aanstekelijke baslijnen, vervreemdende synths en ritmische buitenbeentjes. Goed gemixt is het waarschijnlijk niet, dansbaar is het zeker.

Gevolgd door nieuw Zomaar Radio duo Slw Dancing draaien Iris Luimstra en Aniéla Jansen de beste nieuwe én oude lofi house hits. Voetjes van de vloer!

Fritti sluit de avond af met aanstekelijke en zeer dansbare 80s Italo disco. Ze brengen een odysee af naar de donkere uithoeken van de synth, waar de grens tussen "the light and the dark side" wazig zal worden. Vanavond gaat er niemand onbezweet naar huis. Zei iemand frituur?

- Aniéla