Een divers avondje zeg maar gerust de definitie ervan. Een drietal totaal uiteenlopende acts op het podium zoals wel vaker gebeurt zal zijn op de befaamde Vera zomercafe's.
Deze avond beginnen we met delokale en uiterst professionele kunstenaar slash mensvermaker BERT SCHOLTEN. Bekend van zijn zoals het hoort uiterst unieke handtekening op de kunst die hij maakt maar wellicht toch bij velen bekender van de vele hitsongs die hij schreef en uitvoerde met EARTH CONTROL. Al nu dus solo, verwacht een mooi gebreide trui, een zelfgemaakte of gekochte instrument waar hij alleen het bestaan van af wist en een portie onvervalste poezie gecombineerd met beats. Of zoiets.
Vervolgens krijgen we COMBO KOEDIJK, nederlandstalige piratenmuziek van het platteland! Schlagerachtige sixties beat wellicht valt het beter te duiden als ik de namen geef van de mensen achter de band. Mark Ten Hoor (the No-Goods), Gerhard Rinsema (Krontjong Devils), Alfred Nooy (Touren Met..) en Jerk Heijnen (Sensational Second Cousins) kortom een allstar band die al enige jaren in verschillende bezettingen bezig zijn maar zoals het nu lijkt op het punt van doorbreken staan, een plaat komt eraan!
Afsluitend the UV RACE uit Australie! En laat ik dit dan gewoon garage punk noemen en niet van die gemiddelde huppelende matige meuk die volle zalen trekt. Een uniek soort garage punk met live podium beest Al Montfort erbij, ook nog bekend van zijn werk in Dick Diver en Total Control! Voor de mensen die zich willen voorbereiden hun platen 'Homo' en Racism' zijn verschenen op het renomeerde Amerikaanse In The Red label. De hele wereld zijn ze al over geweest en bewaarden Europa voor het laatst. Zorg dat je het niet mist.
En het mag geen naam hebben maar er is ook een heus DJ team; TrashedMark en Senior K. de eerste bekend van het blaadje City Trash die deze avond zijn nieuwste editie zal presenteren en senior K. is niemand anders dan zijn broer bekend van Kuriosa Records. Van ongemakkelijke ruis tot vermakelijke pluis! Goede dingen.
- Mark K