Inmiddels zijn we al weer aanbeland bij het eerste zomercafé. Dit is de periode waarin bewezen kan worden hoe toondoof men is bij de karaokeband en wie het best is in opzuigen van allerlei kansloze muziekfeitjes. Maar eerst is het tijd voor een primeur in de vorm van het eerste Groninger optreden van Entrapment. Een band die in 2009 begon als eenmansproject van Michel Jonker, drummer in Massive Assault en gitarist van Makiladoras. Entrapment haalt de mosterd bij de oldschool death metal; de paar nummers die ik tot nu toe geluisterd heb, doen me erg denken aan het geluid van Entombed van begin jaren 90. Levendige en melodieuze gitaarpartijen over een stevige fundering van dubbele bassdrums en lompe baslijnen. De liefhebber van de Scandinavische beginselen van het genre, komt hierbij zeker aan zijn trekken.

Entrapment heeft inmiddels twee demo’s uit, allebei op cassette. Waarvan ‘Infernal Blasphemies’ is opgepikt door een klein Belgisch label, gespecialiseerd in de ‘true Metal of Death’.

Om het geluid van de muziek ook live te kunnen overbrengen, bestaat de band inmiddels uit 4 leden, muzikanten uit onder andere Absorbed en Massive Assault. Dit moet garant staan voor een goed strakke, snelle pot death metal revival.

Vanavond worden de heren van Entrapment bijgestaan door het uit Hoogeveen afkomstige, en ik moet zeggen erg lekker bekkende, Icons of Brutality. Inspiratie voor de zelfbenoemde ‘Boer Area Death Metal’ wordt ook bij deze heren gehaald uit de old school death metal. Bands als Dismember, Grave en Obituary worden genoemd als inspiratiebron. Opgericht in 2009 als een viertal, met tussendoor een wisseling van drummer en toevoeging van een vijfde bandlid, veel covers van hun ‘icons’ werden ten gehore gebracht. Sinds begin dit jaar wil de band zich meer richten op het maken van eigen materiaal. Ben benieuwd wat ze zoal in petto hebben. - Edwin