De altijd gezellige Zomercafé’s bestaat tegenwoordig grotendeels uit een reeks terugkerende succesformules als bijvoorbeeld de legendarische Punk Rock Heavy Metal Karaoke Band en Popquiz. Inmiddels mogen we de door Subroutine gecureerde Zomercafés ook wel tot de geliefde tradities rekenen. En dit jaar wordt het een nog mooiere avond, Subroutine gaat namelijk de samenwerking aan met Lepel Concerts.

Subroutine kennen we inmiddels allemaal wel als het label dat in 2005 werd opgericht door een stelletje Veranen. Inmiddels dus al zeven jaar alive and kicking, ze hebben een mooie verzameling veelbelovende bands in huis en organiseren regelmatig de geliefde ‘Subroutine Cares’ avonden. Niet alleen in Vera, maar bijvoorbeeld ook tijdens Eurosonic en Incubate. Het hele Subroutine-verhaal werd vorig jaar verteld op onze Vera-blog, lees het nog maar eens na. 
De Subroutiners kunnen het wel goed vinden met de lui van Lepel Concerts en dat heeft al voor meerdere fijne samenwerkingen gezorgd.Zo waren ze al meerdere keren curator op elkaars avonden, en tijdens Eurosonic is het inmiddels ook al Subroutine & Lepel Care. Dat waren altijd drukbezochte, gezellige avonden met bands als – ik doe even een wilde greep - Rats on Rafts, New YX en Space Siren

Blok die 4e augustus maar vast in je agenda: met Subroutine en Lepel weet je dat het goed zit! Leuke mensen, genoeg bier en ik durf het jullie te beloven: ook toffe bands uit de toplaag van de Nederlandse underground muziekscene! - MARINKE

Inmiddels zijn ook die toffe bands bekend: tijdens Lepel & Subroutine Care komen AC Berkheimer, The Sugarettes en Accadians spelen.

Accadians brengt hun muziek maar zelden publiekelijk ten gehore. Als je ze eerder hebt zien spelen dan is dat alweer een paar jaar geleden, of bij Lepel tijdens de clippresentatie van Space Siren. Een concert van Accadians bijwonen is een bijzondere ervaring, voor je het weet wordt je meegezogen in hun bezwerende muziek met ijle zang (denk aan Radiohead). Zelf omschrijven ze het als “raw and powerfull beats, strange rhythms, noise but always some sort of song lurking around the corner.” Kom vooral op tijd vanavond, je weet maar nooit of en wanneer je ze weer kunt zien!

Goed nieuws: de radiostilte van The Sugarettes is voorbij! Misschien was je in 2007 wel bij hun overtuigende maar volgens de recensies te korte optreden in de kelderbar. Een paar jaar waren de leden bezig met andere projecten (bijvoorbeeld Nikoo en The Very Sexuals) maar nu zijn ze samen weer actief. Hun nieuwe album heet Destroyers of Worlds en bestaat van begin tot eind uit melodieuze indiepop met een lekker scherp noiserandje. Mede vanwege de stem van zangeres Iskaa valt het wel ergens in de buurt van Blonde Redhead te plaatsen.

AC Berkheimer zal de avond afsluiten met hun soms heerlijk dromerige en dan weer gruizige opzwepende shoegaze/noise. Ze waren een van de eerste Nederlandse bands die met het shoegazegeluid kwamen en er zijn niet veel landgenoten die dat op hetzelfde niveau doen. Hun laatste album stamt uit 2010, in de tussentijd zijn de leden druk geweest met o.a. Space Siren en S as in Assasins. Nu is het weer tijd voor AC Berkheimer: verwacht ook wat nieuw werk vanavond!