Met de zomercafé's zijn er een aantal dingen die we niet elk jaar willen doen. De popquiz valt daar niet onder. Niet alleen is het elk jaar erg druk en gezellig. De onderlinge competitiedrang en tegelijkertijd weer veel leuke muziek en feitjes daarover maken de popquiz een evenement waar veel mensen al lang van tevoren naar uit kijken.De popquiz is door deze elementen dan ook elk jaar een must. Evert "Grunnenrocks" Nijkamp stelt de quiz zoals altijd weer samen, dus dat betekent dat er wel het één en ander aan triviale, maar leuke feiten langskomt.

De droge presentatie die daarbij hoort zal ook niet ontbreken. Al deze feiten maken de popquiz geschikt voor mensen die al jaren vastgelijmd lijken te zitten aan hun koptelefoon, maar ook voor diegenen onder ons die ook wel eens wat anders doen. Daten of zo. Dus fijne muziek, allemaal verschrikkelijk sympathieke, mooie mensen(Downstage is er niet bij, dus die opmerking is waar) en ook nog eens bier. En had ik al verteld dat er coole prijzen zijn? Vast wel.

Om eerlijk te zijn weet ik niet wat er dit jaar is verzonnen. Vast is dat ze druipen van de awesomeness. Niet overtuigd? Kom dan vooral niet, anders moet er zoals voorgaande jaren weer ineens gesleept worden met tafels en stoelen uit alle kieren en gaten die VERA rijk is. En dat moet ook weer opgeruimd worden. Wel overtuigd? Kom op tijd want op een gegeven moment past er echt geen tafel meer bij tijdens de leukste popquiz in de coolste rocktempel van de hele wereld. - Remy