In samenwerking met Zot zal Zienema een selectie van Gerard Holthuis’ werk laten zien, gevolgd door een optreden van Devid Ciampalini & Cristiano Carosi. 

Een thriller zonder dialoog of plot, een poëtische impressie van neerstrijkende vliegtuigen, een hallucinatoir bombardement aan vissen. Zelden gaat Gerard Holthuis voor een duidelijk verhaal in zijn films, maar eerder een intuïtieve benadering waarbij het vooral gaat over ervaren, in plaats van weten. Oorspronkelijk een beeldhouwer, neemt Holthuis ons mee in ongrijpbare werelden door middel van een visionaire filmtaal. 

Omringd door bandrecorders, oude synthesizers en vreemde effecten, beweegt Devid zich als een medium in het centrum van zijn ervaring. Hij filtert en mixt geluidsbubbels en herverdeelt ze vervolgens in een poging om natuurlijke en elektronische fenomenen samen te smelten tot nieuwe elementen. Carosi focust zich op geluid als vector van onverklaarbare betekenissen en menselijke taal. Hij gebruikt opnames en samples, assembleert en combineert geluid tot kortstondige talen, nomadische ruimtes waarin hij improviseert met tapeloops gemaakt van veldopnames, gevonden geluiden en opgenomen gefragmenteerde melodieën en live synthesizers.

Kortom, een avond waarbij we zowel bioscoop- als concertconventies oprekken, zoals een ware samenwerking tussen Zienema en Zot zou moeten zijn.


 

FILMPROGRAMMA

Careless Reef part 1: Preface (2005, 4 min)
Careless Reef Part 2: Abu Kiffan (2005, 7 min)
Careless Reef part 3 (2006, 9 min)
Careless Reef part 4: Marsa Abu Galawa (2004, 12 min)
City at Night (AMS) (2000, 9 min)
Hong Kong (HKG) (1999, 15 min)
West, The (SFO) (2000, 11 min)

 

CONCERTPROGRAMMA

Devid Ciampalini & Cristiano Carosi