De 16e editie van het Zwemfest festival komt eraan! Het festival dat we kennen van het knalgele badeendje wordt georganiseerd door de Groninger studieverenigingen VIP (Psychologie), GHD Ubbo Emmius (Geschiedenis), GLV Idun (Biologie en Life Science & Technology) en Ibn Battuta (Sociale Geografie).

MAINSTAGE

Kieff  (20:10 - 20:50)
Pakkende, theatrale noisepop in het verlengde van Billy Childish, Deerhunter, Swell Maps en Richard Hell. Lo-fi, licht psychedelisch, absurdistisch en korzelig opborrelend als brandend maagzuur.

Mexican Surf (21:30 - 22:10)
Mexican Surf is een Garage Rock band uit het fraaie en charismatische Oss. Je kan de geur van Unox al bijna ruiken. Harde arbeiders met een liefde voor feedback en een galmbak aan reverb waar je in kan verdrinken. Qua muziek kan je ze plaatsen bij The Cramps, Jay Reatard & The Mummies.

Bull (22:45 - 23:25) 
Deze vier gasten uit York (UK) weten met hun jaren 90 getinte alternatieve rockmuziek een vette show neer te zetten. Met invloeden hoorbaar van bands als Dinosaur Jr, The Pixies, maar ook van Smashing Pumpkins en Wolf Alice.

Canshaker Pi (00:15 - 01:00)
De Amsterdamse garagerock-band Canshaker Pi bestaat onder meer uit twee leden van Palio Superspeed Donkey. Deze jongens laten graag het moment een rol spelen, wordt er niets uitgemolken, maar zitten ze wel boordevol rake hooks, sterke melodieën, afwijkende stemmingen en logische woorden voor vier gasten uit het alternatieve deel van rockend Amsterdam. Denk jong, fris, ontwapenend en heftig. Maar denk vooral: wat een geweldige liedjes.

DOWNSTAGE

OOO (21:00 - 21:30)
(Out of Order) is een all-girl garage-/postpunkband uit Groningen. De nummers die ze maken zijn kort, fel en strak en worden met veel energie en enthousiasme gespeeld. De band opende onder andere voor Nots, Chastity Belt en Peach Kelli Pop in Vera en bracht in februari een nieuwe EP uit genaamd 'High Pressure'.

Sweetgodanimals (22:10 - 22:40)
SWEETGODANIMALS is een mooi Dreampop/Alternative collectief uit Dokkum. Spelende in een vaste 4-3-3 formatie kan het eigenlijk al niet meer mis gaan. Met hun genre Dreampop worden elektronische texturen omarmd en geïmplementeerd in instrumentele partijen met een groovende zang en een psychedelisch tintje.

Yo No Se (23:20 - 23:50) 
De 'mystery act' van vanavond is bekend en mag onthuld worden. De hardrock band Yo No Se uit Bristol zal vanavond losbarsten in de VERA Downstage. Het geluid van de band varieert van jaren 70 hardrock, grunge en elementen van progressieve rock.