Het VERA/LIVE project brengt live-opnames van shows in VERA op vinyl. Het project is opgezet door Robin Eggens en Ralf Koopman in 2014. Het doel van het project is om de muziek en cultuur van ‘the international pop underground’ te vieren van VERA Club in Groningen. Na vier jaar en vier uitgaven is Ralf Koopman gestopt en heeft Nadia Rooks het VERA/LIVE-stokje overgenomen.

Het optreden van elke band die in VERA speelt wordt opgenomen. De opname is helaas alleen beschikbaar voor de band zelf en belandt in het archief van VERA. Daar brengt VERA/LIVE verandering in. Wij kiezen de beste live-opnames van twee bands en brengen deze uit op 7” vinyl. Van beide shows wordt één nummer gekozen voor op de single. Op deze manier kun je het optreden herbeleven.

VERA heeft haar eigen groep die de posters maken voor de concerten, de Artdivision. Voor de single worden postermakers gevraagd om een ontwerp te maken en deze samen te drukken. De ontwerpen voor de single worden met de hand gezeefdrukt. De binnenhoes van de single is bedrukt met een collage van de foto’s gemaakt tijdens het concert.

VERA/LIVE 001 featured together PANGEA and traumahelikopter.
VERA/LIVE 002 featured Parquet Courts with Big Ups.
VERA/LIVE 003 featuring Reigning Sound and The Gories.
VERA/LIVE 004 featuring Mike Krol and The Black Cult.
VERA/LIVE 005 featuring Protomartyr and Die Nerven.

>> Go to the webshop!

Beauties of the Underground - LIVE
VERA voert al een aantal jaren het programma “Beauties of the Underground”. In dit kader worden bands geprogrammeerd die naar de mening van VERA een plaats in de spotlight verdienen. Dit programma mag inmiddels bekend worden verondersteld. Ter ondersteuning hiervan zijn al de nodige initiatieven ondernomen. Dit concept wordt nu verder uitgebreid met een nieuw initiatief met video-materiaal van VERA-concerten uit de afgelopen ruim tien jaar die het waard zijn om opnieuw te beleven. Hiervoor wordt geput uit het persoonlijk archief van Teus Druyff , al jarenlang een vast bezoeker van ons podium. Check alle video's hier.

Incidenteel stelde VERA in samenwerking met de Groninger Archieven al video-opnamen online beschikbaar bij bijzondere gelegenheden, zoals bijv. Pearl Jam en Nirvana.  Nu is het echter de bedoeling om deze opnames met een frequentie van minimaal 1 x per maand online te zetten. Deze video-opnamen worden via deze site worden aangeboden.

Met deze stap willen we niet alleen mooie beelden uit deze  uitgebreide collectie breder toegankelijk maken, maar ook nogmaals de spotlight zetten op bands waar de trouwe VERA-bezoeker graag voor naar ons podium komt.