In 2001 stapte Diederik Nomden uit de band Redivider. De rest van de band (David Corel, Guy Bours, Len Lucieer en Ralph Mulder) maakte een doorstart als Alamo Race Track. Op 20 december 2001 stonden ze ook al op het VERA-podium, als opener voor Ellen ten Damme. Ze maakten wat demo’s en in 2002 hapte Excelsior Records toe en gaf de band een platencontract. In 2003 kwam hun eerste album “Birds At Home” al uit. In 2006 volgde hun 2e , en dankzij de titeltrack ook meest bekende, album “Black Cat John Brown” en kwamen ze eind dat jaar op 30/11/2006 ook weer in VERA, samen met labelgenoten Spinvis en Ghost Trucker, in het kader van de Fine Fine Music-tour. Ook in 2008 en 2010 (“De Speech”, samen met LPG en At The Close Of Everyday) stond Alamo Race Track op het VERA-hoofdpodium, waarna in 2011 hun 3e album “Unicorn Loves Deer” verscheen en ze op 12 mei 2011 weer in VERA stonden ter promotie van dit album. De bezetting van de band was inmiddels sterk gewijzigd.  David Corel en Guy Bours waren vervangen door Jelte van Andel  en Robin Buijs, waarvan Jelte meer op een los-/vastbasis.  In 2015 verscheen tenslotte hun 4e album “Hawks”  en was Jelte weer vertrokken en Peter Akkerman en Jaap Bossen nieuw in de bezetting. Ook de tour vanwege deze plaat bracht de band weer in VERA (23/04/2015).

De afgelopen jaren was het stil rondom Alamo Race Track, maar in 2023 zijn er weer volop tekenen van leven. Dat begint in mei met een korte tour onder de naam “Black Cat John Brown is terug” die de band o.a. in de Oosterpoort brengt.  Op 20 oktober 2023 verschijnt het nieuwe album “Greetings from Tear Valley and the Diamond Ae”. En zoals gebruikelijk doet de band tijdens de tour ter promotie van dit album op 14 december 2023 ook VERA aan. Wel heeft de band weer  de nodige bezettingswisselingen ondergaan en bestaat ze nu uit Ralph Mulder (zang/gitaar), Nienke Overmars (drums), David Corel (bas, zang) en Robin Berlijn (gitaar/zang).

Maar voordat we Alamo Race Track opnieuw in VERA verwelkomen besteden we in deze aflevering van Beauties of the Underground Live aandacht aan hun VERA-optreden van 30 november 2006. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

 

Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.