Sinds enkele weken schalt het heerlijke stemgeluid van Ben Bridwell weer door de kamer. Dit dankzij het  nieuwe, 6e, studioalbum “Things Are Great” van zijn Band Of Horses. Deze plaat doet weer erg denken aan hun eerste album “Everything All The Time”, waarmee de band doorbrak en die ook maar niet uit de CD-speler verdween. En laat die stem dankzij dat eerste album op 27 mei 2007 ook nog eens de VERA-zaal hebben gevuld tijdens het Europese deel van hun tour ter ere van dit debuutalbum. Tijdens deze show speelde de band veel van hun debuutplaat en kregen we ook al enkele nummers te horen van hun in oktober van dat jaar te verschijnen 2e plaat “Cease To Begin”. En ondergetekende was bepaald niet de enige persoon die dit optreden heel erg waardeerde, zo bleek uit de jaarlijkse VERA-poll. Een zevende plek was het resultaat.

Opgericht in 2004 in Seattle, WA door Ben Bridwell  (gitaar, zang, pedal steel gitaar) maakte de band al snel naam in hun thuisstad, met als neveneffect dat ook het platenlabel Sub Pop Records interesse toonde en uiteindelijk de band ook tekende. In 2006 brachten ze het in 2005 met producer Phil Ek opgenomen  “Everything All The Time” uit. De plaat was nog niet zo lang uit toen Ben Bridwell besloot om de band te verhuizen naar South Carolina, waar hij oorspronkelijk ook vandaan komt. De band kent gedurende zijn bestaan vele bezettingswisselingen, waarbij Ben Bridwell de enige constante is. Zo hebben bijv. Sera Cahoone en Tyler Ramsey, beiden bekend van eigen plaatwerk, korte of langere tijd deel uitgemaakt van de band.

De huidige bandbezetting naast Ben Bridwell is Creighton Barrett (drums), Ryan Monroe (toetsen, gitaar, achtergrondzang), Matt Gentling (bas, achtergrondzang) en Ian MacDougall (gitaar, achtergrondzang).

Naast de hiervoor genoemde 3 albums heeft de band ook nog de studioalbums “Infinite Arms” (2010), “Mirage Rock” (2012) en  “Why Are You OK” (2016) uitgebracht en het livealbum “Acoustic At The Ryman” (2014).

Maar in deze Beauties of the Underground Live kijken we terug op het enige VERA-optreden van Band Of Horses met een selectie uit hun VERA-optreden van 27 mei 2007. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

 


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.