VERA-BEAUTIES OF THE UNDERGROUND-LIVE: CLAW BOYS CLAW 03-04-2008.

We hadden ze al ruim tien jaar niet meer op bezoek gehad, en de laatste keer was ook nog op een boot in het Damsterdiep (de “Starship-tournee”, die ze samen met Scram C. Baby per schip door Nederland deden), maar op 3 april 2008 keerde Claw Boys Claw glorieus terug op het VERA-podium. Dat het zo lang duurde voordat Claw Boys Claw terugkwam naar VERA, terwijl ze in de periode 1984 t/m 1997 maar liefst 9 keer VERA (en ook 1 keer De Oosterpoort, tijdens de verbouwing van de VERA-grote zaal) bezochten, kwam doordat de band eind jaren ’90 stopte met optreden. Het leek erop dat dit het definitieve einde van de band betekende.

Groot was dan ook de verwondering en blijdschap dat in 2006 de eerste signalen kwamen dat de band weer in de studio zat om een nieuwe langspeelplaat op te nemen en waarschijnlijk ook weer zou gaan touren.  Dit bleek ook te kloppen want Claw Boys Claw stond eind 2007 daadwerkelijk weer op het podium en begin 2008 kwam ook hun inmiddels 9e reguliere LP uit met de titel “Pajama Day”. In het kader van de tour ter promotie van deze plaat konden we Claw Boys Claw eindelijk weer in VERA ontvangen.

De band bleek nog steeds de oerleden Peter te Bos (zang) en John  Cameron (gitaar) te bevatten.  Ook de drummer die er in 1997 bij was, Marc Lamb, was weer present. Wel stond er een nieuwe bassist op het podium, t.w. Marcus Bruystens. De band rockte als vanouds, en bracht daarmee het VERA-publiek opnieuw tot extase, zoals ook in deze nieuwe “VERA-Beauties of the Underground-Live” is te zien en horen.

Na de herstart eind 2007 is de band weer volop in de running. In 2013 brachten ze opnieuw een  plaat uit ( “Hammer”) en waren ze uiteraard in het kader van de bijbehorende tour op het VERA-podium te vinden, met dit keer een nieuwe drummer. Nieuw dan vwb Claw Boys Claw, want we hadden Jeroen Klein al diverse keren op het VERA-podium ontvangen met andere bands . In 2015 keerden ze opnieuw terug naar VERA. En nu in 2018 komen ze met een nieuwe plaat “It’s Not Me, The Horse Is Not Me, Part 1”, en touren ze weer om deze te promoten. En uiteraard mag VERA dan niet in het tourschema ontbreken en komen ze 26 april a.s. weer langs om de zaal op stelten te zetten. Want VERA en Claw Boys Claw, dat is toch wel een gouden combinatie.

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier met deze nieuwe “VERA-Beauties of the Underground-Live

Dit videoproject van Teus Druyff is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project van Robin Eggens, Ralf Koopman en Nadia Rooks, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.