Rock, Rock, Rock, Rock en nog eens Rock (en seks). Dat is wat deze band uitstraalt als ze op het podium staan.  Nashville Pussy kent als vaste kern het paar Blaine Cartwright en Ruyter Suys, terwijl de bassiste en drummer in de loop van de jaren nog wel eens zijn gewijzigd qua personele invulling.

Als Nashville Pussy hebben ze 4 x de VERA zaal in vuur en vlam gezet, waarvan het nu gepresenteerde filmpje hun derde concert van 2 december 2005 betreft. Na de opening van The Bloody Hollies (al eerder gepresenteerd in “VERA-Beauties of the Underground-Live”) wist Nashville Pussy de uitverkochte zaal tot een kookpunt brengen met hun (h)eerlijke rockmuziek. Tijdens het concert uitte Blaine Cartwright zijn enorme waardering voor het VERA-podium. Deze waardering is in zijn geval niet alleen gebaseerd op de keren dat hij met Nashville Pussy in VERA was, maar ook de keren dat hij het podium bevolkte met Nine Pound Hammer, zijn andere band. Met die band heeft hij in totaal 8 keer in VERA opgetreden, waarbij de band het concert van 9 oktober 1994 ook als live plaat (LP en CD)  heeft uitgebracht (“Live At The VERA”, met o.a. een vuige cover van Radar Love van onze eigen Golden Earring). Maar het nu gepresenteerde concert betreft zijn bekendste groep, t.w. Nashville Pussy.

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project van Robin Eggens, Ralf Koopman en Nadia Rooks, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.