Zomaar uit het niets veroverde Crystal Antlers een paar jaar geleden als een wervelwind vele podia en crashte menige toplijstjes. De eerste EP van Crystal Antlers (s/t) was net zo overdonderend als hun liveshows, het album ‘Tentacles’ maakte vervolgens de grote verwachtingen niet volledig waar. Maar geef ze nog een kans: de band wint met ‘Two-Way Mirror’ je zieltje ongetwijfeld terug.

Toegegeven, de overweldigende chaos en energie van de EP bereikt Crystal Antlers ook op Two-Way Mirror niet. De rauwe energie is echter terug van weggeweest, dit keer echter niet in de vorm van een verwoestende bak herrie, maar verpakt in ietwat meer gestructureerde nummers met aanstekelijke melodieën die hier en daar even lekker psychedelisch uit de bocht vliegen. Beluister bijvoorbeeld Summer Solstice: een spannende combinatie tussen een lief melodietje en gejaagde, pulserende drums.

Het resultaat: een heerlijk meeslepende plaat die je niet halverwege afzet, geen wervelwind meer maar toch zeker lekker stormachtig. Knal ‘m lekker hard aan: Two-Way Mirror bevestigt het unieke geluid van Crystal Antlers en dat maakt de plaat meer dan de moeite waard.

 

- Marinke