Elke maand bespreekt Jan van platenzaak Elpee de nieuwste en beste releases. Laat je leiden en hou de Vera site in de gaten. Wie weet komt een van de favorieten nog eens live langs!


Brian Jonestown Massacre – mini album thingy wingy

Zerodent - s/t
Mooie plaat op Alien Snatch van Aussies uit Perth. Ruw geschetst doet de muziek soms denken aan mid jaren zeventig Engelse DIY bands als Television Personalities maar dan bezien door de bril van een stel Australische snotneuzen. Hier een prachtig nummer. Doet net als Royal Headache soms ook wel wat denken aan The Jam maar dan sloppier en rammelender. Planet Trash hoort en der ook nog wat Saints en vroege Scientists. Hier een matig klinkend live filmpje waar ze ook behoorlijk mod klinken. Alles bij elkaar hoe dan ook een prachtige plaat.


The Barreracudas - can do easy

The Liminanas – malamore
Nieuwe plaat van dit Franse stel met hun altijd boeiende mix van Velvet Underground dronerij, sexy Serge Gainsbourg vocalen en alles wat er verder te ontdekken valt langs de lij n die je tussen deze twee invloeden zou kunnen trekken. ‘Volgens mij kun je enorm goed neuken op Malamore, de nieuwe plaat van The Limiñanas.’, aldus Trashcan Night dj Puchrocker in een minirecensie op twitter. In Garden of Love doen ze het zelf met New Order’s Hooky. Hier heb je nog een nummer.


Kurt Baker – play it cool

The Traditional Fools - fools gold
Mooi rechttoe rechtaan bijna fratrockerig bandje van Ty Segall van zo’n tien jaar geleden. Na een cassette, een lp en een single was het alweer afgelopen ook. Maar dit lag er blijkbaar nog en In The Red brengt het gelukkig alsnog tot U. ‘No-frills, lo-fi, fun, sloppy brand of budget garage-surf-punk absent from music at the time’. En “Like Link Wray and Dick Dale on steroids, effortlessly marrying sun-soaked surf rock with the dirtier sounds of bands like the Dead Boys.” Stel eigen nummers plus een stel covers van o.a. The Damned, Gary Glitter, Redd Kross en The Mummies. Heerlijk nummertje hier.


The Chills – silver bullets

Woods - city sun eater in the city of light
Na acht mooie edoch langzamerhand een beetje voorspelbare platen gooit Woods er op hun negende plaat een joker tegenaan in de vorm van Afrikaanse invloeden. De basis blijft de wat folky psychedelica maar de jazzy Ethiopische inslag werkt enorm verfrissend. Luister maar naar dit nummer. Of deze. Weer op hun eigen Woodsist label. Mooie plaat die even wat draaibeurten nodig heeft, net zoals voorgaande Woods platen maar inmiddels zijn wij zo ver dat we geneigd zijn dit de mooiste Woods plaat tot nu toe te vinden.


Shadow In The Cracks – s/t

The Sensational Second Cousins – earthquake!

Met hun tweetjes trokken deze twee Drentse neven, waarvan eentje zanger was van the Keefmen, al een aardig spoor door Europa. Van een optreden in onze winkel op Record Store Day 2014 naar Madrid. Singles op labels van Meppel tot Spanje ook. En nu een debuut lp op een Nederlands label. Door het rockabilly te noemen doen we ze niet helemaal recht. Middels een gitaar en een primitief drumstelletje maken ze rock & roll zoals diverse wildemannen eind jaren ’50 en begin jaren ’60 dat ook deden. Gevarieerder dan je in eerste instantie zou verwachten met deze primitieve middelen, al was het alleen al omdat er her en der een saxofoon doorheen tettert. Luister de hele plaat hier.


Elpee
Oosterstraat 24-1
050 3135137