Verkozen als “best support” in de VERA-Poll 2020. Het optreden op 14 februari 2020 van Deeper uit Chicago, toen zij openden voor hun stadgenoten Twin Peaks.  Ze hadden op dat moment 2 langspeelplaten op hun conto, t.w. het in 2018 verschenen debuutalbum “Deeper”  en de maart 2020 te verschijnen opvolger “Auto-Pain”. Niet echt heel veel voor een band die al vanaf 2014 in de huidige bezetting actief is met Nic Gohl (gitaar, zang), Michael Clawson (gitaar), Drew McBride (bas) en Shiraz Bhatti (drums). Hun muziek wordt omschreven als indie rock/post punk en lijkt wel wat op de muziek die het Canadese Women maakte voordat die zich hergroepeerde naar VietCong/Preoccupations. Een heel leuke band, die zeker in de smaak viel, en het verdient om, als dat weer mogelijk is, terug te keren naar VERA, en dan als hoofdact.

Maar voordat het zover is, moeten we het doen met het herbeleven van hun optreden van 14/02/2020. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier met deze nieuwe editie van “Beauties of the Underground Live”.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.