IJs en weder dienende (in dit geval vrij letterlijk te nemen) zendt het nieuwe Radio 1-programma 'Dijkstra & Evenblij Ter Plekke' van BNNVARA zondagavond live uit vanuit Vera. Van 20.00 tot 22.00 komt er een keur aan Groningse en landelijke verhalen voorbij. Met PvdA-kamerlid Henk Nijboer en gedupeerde Dieta Kruizinga wordt gesproken over de moeizame afwikkeling van het gaswinningsdossier. De 9-jarige geboren Groningse Nune vecht tegen haar uitzetting naar Armenië en schreef een brief naar de koning. Frank Evenblij en Erik Dijkstra spreken haar samen met haar opa.

Verder wordt de typische Groningse eierbal geproefd met Bert Visscher, brengen de mannen een ode aan het Gronings dialect met Groninger van het jaar 'TikTok Tammo' en is er livemuziek van Inge van Calkar.

Helaas is het door de coronamaatregelen niet mogelijk om de uitzending live bij te wonen. Wel is de uitzending in beeld en geluid te volgen op nporadio1.nl

Erik Dijkstra
Kennen we als oud-medewerker van Vera en is (tegenwoordig) als presentator bekend van o.a. Bureau Sport, De Jakhalzen, Op1 en Per Seconde Wijzer.
In 2019 schoof Erik aan bij de 120 Jaar VERA Talkshow om te vertellen over zijn jaren als Vera medewerker.