De dood domineert het nieuws de laatste tijd meer dan ons lief is. Zo was het in Gaza weer eens godenallahgeklaagd, maar gelukkig is het vuur daar even gestaakt.  In het oosten van Congo daarentegen hangt de vlag een stuk lager. Het noordoosten van Friesland ligt een stuk dichterbij, al zullen de journalisten uit ‘het westen’ daar anders over denken. Er was een boer opgepakt in Oudega, verdacht van de moord op Marianne Vaatstra. Oudega, een klein durpke waar ik 40 jaar geleden voor het eerst kwam met mijn pupillen van De Lauwers en later ook zelf nog speelde tegen WTOC, de plaatselijke voetbalclub.

Nog dichterbij, hier in Stad, was het ook doom. De ons zeer geliefde Nanne Tepper, auteur van enkele fraaie boeken, recensent met scherpe pen, man met een mening, uitdrager van ware rock’n’roll en ooit nog verdienstelijk voetballer en ook Vera DJ beroofde zichzelf van het leven na jaren van fysieke en psychische ellende. BEDANKT NANNE.

En dan het slotakkoord van dit geïmproviseerde episteltje. Hoorde net dat de vader van Ty Segall overleden is en dat Ty nu op het vliegtuig zit naar huis. Concerten tot en met woensdag zijn afgelast, dus komt de band waar we zo naar uitkeken ook niet naar Vera. OUR DEEPEST CONDOLENCES TY. Hou de Vera site in de gaten, want Each Other gaat heel waarschijnlijk wel gewoon door.

Ondertussen dendert de tijd maar verder. Zo moest ik mijn top-10 al inleveren bij de OOR. Logisch dat Twins van Ty Segall daar hoog scoorde, maar Cloud Nothings’ Attack On Memory  toch echt op 1. Over drie weken begint wat dat betreft het echte werk, in de laatste Vera Krant van het jaar zal dan de befaamde Vera Poll verschijnen (32ste editie!!!), natuurlijk ook op de Vera site. Daar kan ja dan weer een volle maand op peinzen, tot na Eurosonic. Aha, Eurosonic! Exclusief op deze plek mag ik jullie alvast het Vera programma bekendmaken; op donderdag 10 januari Steaming Satallites, Skip The Use, Holy Mountain, Siinai en DJ Fritz, op vrijdag 11 januari Highasakite, The Good The Bad, Palma Violets en Mutiny On The Bounty.

Rock’n’Joy’n’Mourn, PePr