Steeds meer vallen mij de asociale gedragingen op, waar het kabbelende vee op twee benen zich niet aan schuurt. Zeker er zijn de grote zaken als de VVD, PVV en het zich immer meer schikkende PVDA die nooit op mijn steun konden rekenen. De IS waarbij ik zelf merk dat ik kwader wordt om de werelderfgoed stukken die aan diggelen worden gegooid dan dat er iemand onthoofd wordt. Of zeker als het gaat om het volk dat zich denkt te moeten aansluiten bij de heilige Jihat om in naam van een of ander god de rest van de wereld het zwijgen op denkt te moeten leggen.

Nee ik heb het over die ongelofelijke zak hooi die onze tv bevuilt in de Jumbo reclames, en vind dat als een mega concern ergens een dubbeltje van de prijs van een artikel af doet omdat het ergens anders goedkoper is, dat dat dan in de rest van de wereld ook zo moet en zo probeert de kleine ondernemer zwart te maken. En daarna Michiel de Ruijter gaan spelen (kan geen toeval zijn). De gast van de Plus die het alles in de tent 50 procent van een klant jat, en vervolgens goede sier gaat lopen maken bij de bedrijfsleider. Dit is exact wat er mis is!

Iedereen gooit de elleboog voor de ander en probeert de plek van de ander te veroveren, incluis de ideeën van die ander. Media geilheid en ijdelheid worden beloond, je maakt een paar selfies (het liefst van je kut) en voila, je mag er over komen praten. Mensen die veel te lang op dezelfde plek zitten worden geprezen, in plaats van bekritiseert. Steel een leuke verfstreek van een collega en wie weet is de hele wereld te blind om het te zien, speel het zoveelste death metal nummer nog een keer en wie weet kom je er mee weg. In muziek wordt de ene derderangs band na de ander de markt op geflikkerd en mocht je het niet leuk vinden dan wordt het nummer wel zo vaak door je strot gedouwd dat je hem vanzelf gehersenspoeld mee gaat jengelen.

In de kunst zitten galeriehouders, museum directeuren, curatoren zo lang op de zelfde plek dat de mark is dichtgeslibd en enkel de vrienden van of bekenden van nog wel eens door de dikke drab sijpelen. Laat iemand anders risico's nemen kopieer het vervolgens en sla jezelf op de borst. We zitten moer vast!

Kwaliteit wordt gemeten met snelheid en arrogantie, voldoe je niet dan trekt men een ander uit het schap. Individualisme is een scheldwoord geworden, het zelf denken wordt ten zeerste afgeraden. Of we gezond of minder gezond eten naar binnen proppen wordt belabeld door de voedsel industrie zelf, dat is als tegen een alcoholist zeggen Whisky – af en toe, wijn – met mate, bier kan eigenlijk altijd wel. En ondertussen gaat de betutteling vanuit de overheid verder, alle vrijheid die er in de jaren 60/70/80 zijn opgebouwd worden teruggenomen, afgepakt, we worden bestolen!

En we vragen de man op de straat voor de driedubbele draaideur van de V&D wat ie er van vind dat de V&D waarschijnlijk zijn draaideuren moet sluiten, “jammer want het is toch een stukje van onze cultuur he” WAT? Zijn we even vergeten dat toen de V&D met zijn roterende deuren iedereen naar binnen zoog, de kruidenier, bakker, slager, kleermaker en naai winkel in een klap tot uitgestorven bestempelde?
S'morgens kijk ik met mijn dochtertje naar kinderprogramma's en moet ik met de afstandsbediening in de aanslag zitten omdat Koek en ei de boel kan komen verstoren “god heeft het bedacht en dat is echt een wonder” zingen ze in het intro-liedje als je dit relaas leest zul je begrijpen dat ik niet zoveel op heb met god. Je zou er maar niet op verdacht zijn... misleiding was toch des duivels?
De punkers, kraken nog wel maar kijken eerst of ze nog bereik hebben om over hun kraakactie te twitteren, de metals schreeuwen alleen nog op hun clipjes op Youtube, en de anarchisten geven alleen nog commentaar op Facebook.

Kom laten we weer posters gaan plakken met prittstift, kopieerapparaat en schaar! Laat de bands weer live spelen zonder daar filmpjes van te posten. Haal je haar uit je knot (tenzij je dat voor je werk moet) en beschouw je baard niet als iets dat je bereikt hebt (het is net zo moeilijk als je haar laten groeien) Dan gaan we weer winkeltjes openen waar mensen dingen verkopen omdat ze dat graag willen verkopen. Dan hoeven we niet meer enthousiast te spelen om op tv te komen , dan doen we het zonder tv maar zijn enthousiast. Dan proeven we weer waar tomaten ook al weer naar smaakten en gaan we naar buiten om op plekken samen te komen, muziek te luisteren, te discussiëren en bier te drinken.... Jezus hoor ik je nu denken wat heeft dit met de doodsreutels te maken? Nou, eigenlijk was dit een ingeleide om de Nieuwe Venom “From The very depths” te bespreken. Dat Dark Throne heel erg van Venom heeft geleend en dat Venom dat nu eigenlijk weer andersom doet en dat het daarom wel eens de plaat van dit jaar kan worden. Maar ach het kan niet altijd feest zijn.

-Wokkel