Er stappen vier uitgeputte punks uit de auto, lekker pontificaal voor de kelderbar geparkeerd op de donderdagavond. De chauffeur kijkt eigenlijk net zo onfris uit de ogen als de band. Ze komen net terug uit Berlijn en hebben daar de verleiding niet helemaal weten te weerstaan om de hele nacht door te halen. Eén van de gitaristen had voor het eerst met drugs gerommeld en was in een bad trip beland. Ook dat is touren.

Mooi begin zo van de tour, die alleen maar bestaat omdat ze voor één show naar Parijs werden ingevlogen. Als je dan toch in Europa bent wil je meer shows doen. Last-minute werd er nog even een tour geregeld, wat er voor heeft gezorgt dat ze kris-kras door Europa rijden. En dus was het maar de vraag of ze nog energie over hadden voor deze avond.

Maar het zijn jonge, welopgevoede kids, nemen heel verstandig eerst een pepsi cola en geen bier en vergapen ze zicht de rest van de avond aan VERA. Hoe kan het dat zo’n stadje als Groningen een plek als VERA heeft. Ook blijkt dat de vader van de drummer eerder in deze toko heeft gespeeld in de band Bored. Er hangen allemaal promotiefoto’s van bands in de algemene ruimte van VERA en dus ook die van de Australische band Bored. Ik dacht dat daar altijd Boredoms stond, maar een misleidende schrijver (vermoedelijk Japans) had “oms” achter Bored gekalkt.

Goed eten gehad, de eerste paar witbiertjes van het jaar en met een goed gevulde kelderbar tikt de band om 22:15 af. Het geluid was flink aan de schelle en harde kant(waarvoor excuses) en de band begon aan een set met hits op het tempo van een hardcore band. Lekker fel en hard en gemeen en daardoor bijzonder entertainend. Met het volume kloten, zeggen dat je van de politie bent, microfoon voor de speakers, dat soort grappen. Meer een band van het type - wij bepalen wel wat goed is voor het publiek.

Nu schenen ze eerder op de tour in Nantes klachten te hebben gekregen dat ze slechts 20 minuten speelden. Maar ik vond niks mis met deze langere set eigenlijk. Liever dit een half uur te lang dan één minuut kutband, nietwaar?

Na het nummer Freedom of Information maakten de heren nog een QotSA-achtig statement door allemaal nog even op hun mobieltje te kijken. Op je mobieltje kijken is het nieuwe gapen, en een deel van het publiek spiegelde dit gedrag door óók op hun mobieltje te kijken. Ha-ha er wordt nog meer met het publiek gefucked. Alleen de zanger heeft het nog tot na één uur vol gehouden, de rest lag al lekker vroeg op bed. Lekker, mooi en knettergoede band. Meer en vaker!

|Thomas