Een lekker minimale set-up van de Canadezen, alle bakjes pasten makkelijk op de twee kleppen van ons mengpaneel. Je moet ook wel voor minimaal gaan als je per trein en liftend door Europa tourt.

Na wat gesnoept te hebben bij de wietboer om de hoek zette het duo de set in met een dronende synthpartij, waarna ze al vrij snel met hun hitjes begonnen te strooien. Het was nog vroeg, de hoofden in het publiek begonnen al wat mee te deinen, maar gelukkig werd er ook nog genoeg doorheen gekeuveld.  De helft van het publiek was na een half uurtje ‘bier halen’ waardoor het enthousiaste deel overbleef.

Ondanks gebrek aan lichtshow heb ik mensen voluit zien dansen. Sowieso viel er bij iedereen wel iets van een ritmische kniebeweging te ontdekken. Aan het eind gooiden Dimitri en Filip er nog een paar geïmproviseerde techno nummers uit, hardere beats, wat een mooie schop onder de kont was na de eerdere reeks midtempo nummers. Dat hadden ze wat mij betreft wel verder kunnen uitbouwen. De zang zat wat te diep in de mix, en iets te veel midtempo.

Desalniettemin een geslaagde avond, pop overwint alles. Als je hooks en hits kan schrijven ben je wat mij betreft al binnen. Ook leuk om mensen hier enthousiast voor te zien, de band wist na tourdag twee al hun meegebrachte platen te verkopen. Leuke avond dus!

| THOMAS

Foto: Joséphine Kurvers