Na ik geloof 13 jaren dienst als vrijwilliger in Vera, is het dan eindelijk zo ver... De avond waarvan je wist dat die komen zou. Mijn laatste keer werken. Geen poespas zoals bij Chris het geval was, met 6 bands en tot half 4 door gaan. Gewoon een Nederlandse band en alle collega's met wie ik het afgelopen jaar (en soms jaren) heb mogen werken. Eigenlijk helemaal geen leuke club Vera.
Ik weet nog goed mijn eerst concert in Vera; Voodoo Glow Skulls en dat ik in de kelderbar een biertje ging halen en dat er zo'n lamme Veraan over de bar heen hing en me vroeg wat Willem Alexander in Vera moest. Tijdens mijn afscheid hing er een slinger waar mensen iets liefs op mochten zetten, 'dag bolle' was een van de leukere kreten die erop stond. Nee, echt een mooie club. Jammer dat Robert er niet was, dan had ik mijn pasje persoonlijk kunnen inleveren.
De band was treffend genoeg ook met een snik vanavond. Soort Gaslight Anthem-achtige band. Zij hebben nog wel wat lieve woorden aan me gericht. Stoere mannen-rock met baarden en een t-shirt van een hip koffiehuis in Utrecht. Een shirt van John Coffey, soort caffeine rock dus, of eh... adrenaline. Blijf erbij dat ze te zacht gespeeld hebben. Tijdens de soundcheck al een stukje harder gezet, maar het gebeurd niet vaak dat je in de kelder vooraan met elkaar kunt praten terwijl er een volledige rock band voor je staat. Ik zeg 'schuifjes omhoog totdat het piept, dan pas zachter zetten'. Maar goed, dat is voor de volgende generatie om op te lossen en als ik de WhatsApp berichten van afgelopen zaterdag gelezen heb was het nogal een chaos. Doet me goed dat ik gemist wordt. Nu ga ik me bezig houden met de 1500 puzzelstukjes die ik als afscheidskado gekregen heb. 

Kusjes en doei.