In Groningen kom je tegenwoordig niet meer aan je rust toe. Ik had afgelopen week een volle agenda, en zaterdagavond leek weer eens op een festival. Heel blij dat ik gewoon lekker in Vera kon werken, anders moest ik kiezen tussen nog 4 andere dingen. Nou hadden we er vanavond ook al direct 3 in het pand, naast Drive-By Wedding speelden Sväva en Town of Saints in de zaal, en s nachts was het pand voor LOFT (die de kelderbar ook veroverden, daar kom ik zo nog wel op).

Ik weet niet hoe het de rest van de evenementen vergaan is, maar in Vera was het een gezellige en ontzettend druk bezochte avond. Toen ik zo rond half 7 het pand betrad was dat het al, met 2 soundcheckende bands in de zaal. Snel de boel in de kelder downstage-gereed maken en soundchecken. De soundcheck was zo gebeurd, misschien ook wat door de tijdsdruk, Vera moest immers al vroeg open. Wij snel de laatste restjes uit de pannen schrapen, een paar uur de krant lezen, bands in de zaal kijken en bijna vergeten dat je nog wat moet doen.

Om half 12 was het in de kelder gezellig druk en de bassist was ook gearriveerd. En toen moesten we toch nog aan het werk. Het was nogal zoeken naar het juiste geluid, mede dankzij de dynamiek in de set, die van semi-akoestische countrypareltjes naar hardere rockabilly nummers ging en weer terug. De prachtige stem van Henja schoot er soms mooi bovenuit en werd dan weer overstemd door de rest. Semi-akoestische gitaar en contrabas waren achterin wellicht ook niet altijd goed te horen. Ach, ondanks dat leek zowel band als publiek een hartstikke goede tijd te hebben. Drive-By Wedding hield het lang vol ook, ze speelden een set van een uur geloof ik, en genoeg mensen in het publiek die aan hun lippen bleven hangen. Ondanks de onrust van het binnendruppelende LOFT publiek.

En het bleef nog lang druk in de kelder. Of we de speakers wel even naar de andere kant van de kelder wilden verplaatsen, daar kwamen vanuit LOFT nog DJ's draaien. En oh, om half drie kwam er nog een bandje spelen. Ik was een beetje verzadigd dus ben er voor die tijd tussenuit gesneakt, ben wel benieuwd hoe het nog geweest is met dat bandje. Remy had deze terugblik moeten schrijven, die was er vast nog wel.

Naar huis was trouwens nog niet zo gemakkelijk op dat tijdstip, OVERAL MENSEN, wauw die mensen van LOFT doen iets heel erg goed. Dikke rij voor de deur ook, mooi om te zien dat mensen weer in de rij staan voor de fijnste club van grunn!