Er werd aanspraak gemaakt op het organisatorische vermogen na het jammerlijke afzeggen van MyDearestDear. Gelukkig kunnen we daar op Downstage HQ goed mee omgaan. Hoewel ze natuurlijk al een weekend vol optredens had werd Esther de Jong uit de hoge hoed getoverd en afgelopen zaterdag was het zo ver. 

Met de ‘Duitse One Direction’ in de Grote Zaal als voorprogramma was de druk natuurlijk enorm om een goed optreden neer te zetten, maar onze lieve Esther de Jong maakte de verwachtingen waar. Hoewel het niet vaak voorkomt dat er alleen een meisje met een gitaar Nederlandstalige, persoonlijke liedjes in de kelderbar speelt, waren de liedjes en uitstraling van Esther ontwapenend. Een paar foutjes en een wat zenuwachtige schattigheid droegen hier alleen maar aan bij. Ze wist het binnengedruppelde publiek met liedjes over ex-vriendjes en andere jeugdige problematiek stil te krijgen en aan het einde van de show schreeuwde het publiek om haar eerste nummer nog een keer te spelen. 

Toch een knappe prestatie om de aandacht van het publiek erbij te kunnen houden op een zaterdagnacht in Groningen met alleen een akoestische gitaar. Hoewel ik natuurlijk een keiharde rocker ben in hart en nieren heb ik geen een keer gegaapt en dat is wel een complimentje waard!