Photo:© Rutger Hocks

Nou, nou, nou, dat weten ze dan toch maar mooi te brengen.

De mannen van John Coffey weten inmiddels wel hoe je een show moet geven en hoe je het publiek moet opzwepen. Ik kreeg 's middags in de stad nog de vraag waarom ze in vredesnaam in de kelder stonden. 'Omdat ze dat vroegen', was het simpele antwoord. Ze wilden een pubcrawl tour doen en dat is behoorlijk gelukt. Eindhoven was te gek zeiden ze, binnen 15 minuten uitverkocht. In Vera gingen we daar overheen, er stonden mensen buiten die niet meer naar binnen konden 10 minuten voor de show... Juist, nog geen noot gespeeld en je kon er eigenlijk alleen pogoënd door heen komen.
Wat er kwam als muziek was een flashback naar de goede jaren '90 brullen en beuken. Circle pit, Wall of Death (in de kelder dus dat viel wel mee) en het klassieke ceiling-surfen. Leuke gesprekjes tussen de nummers door met het publiek. Waaronder de vraag 'waarom hun haar zo lang was'. Een zanger die doodleuk tijdens een nummer door het publiek heen loopt richting de bar, een biertje besteld, gewoon door gaat met zingen terloops een bon uit zijn achterzak vist, een slok neemt, de barvrouw bedankt en terug loopt. 
Hadden we van de week Dotan en Jett Rebel op de mainstage staan, het haalt het niet bij deze jongens. Aardige lui ook nog, geen wanklank te horen hier, vermaakt tot op het bot.
Tot Eurosonic Noorderslag dan maar! |Anco