Photo: ©Marc de Krosse

Dat hier dan vooraf de kwartfinale voor het WK tussen Nederland en Costa Rica was, brak eigenlijk de avond op. De voorspelling was: gekkenhuis als Nederland wint, zwaar depressieve avond bij verlies. Maar na zo'n snijdende wedstrijd was de energie er bij mij wel doorheen. Ondanks dat ik over het algemeen altijd wel in ben om een bandje te zien had ik na de wedstrijd vooral zin om lekker lam bier te gaan drinken. Maar er moet gerockt worden! Aan de redelijk lage opkomst te zien was ik niet de enige wiens bandjeslust wat minder was.

Trouwens lang leve mensen als het Friese stel dat ergens diep uit die provincie speciaal voor Gold naar de kelderbar komt en die eerst de wedstrijd moesten doorstaan om hun favoriet pas te kunnen zien. Toewijding!

We begonnen dus tegen half één, The Local Spastics trapte af en liet zien hoe met ballen te rocken. Met een all-star line-up met Malle Pietje in juigpak op drums, de gitarist van Slow Worries/Pony Pack op bas en een fantastische frontman die er uit ziet als een soort crustpunk Henny Vrienten. Vriendelijk maar gevaarlijk. Teksten over het leven als barman in Amsterdam en gebracht of hij al jaren niet anders doet dan in dit bandje spelen. De band speelt ontzettend energiek en krijgt daarmee en daar nog een paar rockers in het publiek mee. Een band die ik vaker wil zien.

 

Dan Gold, hardrock met enorm goede zangers zonder dat je een moment aan meuk als Delain of Epica hoeft te denken. Gewoon niet. Ik dacht er net pas aan omdat ik toch iets moet bedenken voor zo'n stukje. Denk vooral aan een soort Lemmy versie van Benelux hardrock bands als Vanderbuyst en Bliksem, gespeeld door punks en een vrouw op zang. Er waren wat problemen met het geluid in onze avocado schil waardoor we getrakteerd werden op een ongevraagde feedback solo, maar de band bleef professioneel doorrocken. De moves kwamen uit het boekje en de band is een feest voor de liefhebber van harde gitaren. Er mist wat mij betreft nog iets catchy's, maar dat kan ook zijn dat die door de geluidstechnische oneffenheden (laten we het zo noemen) niet naar voren kwamen, of dat ik nog gewoon te uitgeput was na die penaltyrace. Ik denk dat Gold beter tot z'n recht komt op een podium waar het geluid allemaal wat subtieler in te stellen is. Anyway, gekke maar leuke avond. |THOMAS