Twee drumkits, twee gitaarversterkers, een basversterker, een meegebrachte set aan gigantische speakers plus een effectenrack en een enorme hoeveelheid pedalen. We hebben wel eens minder spullen moeten uitladen. Dit lag vooral aan Ordre Etern en Futuro de Hierro, maar ook de late toevoeging van Yung maakte het nog om voor alles een plek te vinden. Na wat heen en weer gesleep, soundchecken en een aanpassing in het rooster (Yung begon in plaats van af te sluiten), begon het gelukkig ergens op te lijken en konden we snel na afloop van Meindert Talma beginnen. Met drie band wil je in ieder geval niet te laat beginnen.

Mooie gelegenheid voor de Deense punk en garage band om snel het spits af te bijten. Eerder dit jaar al in het noorden van het land geweest op Eurosonic en Welcome To The Village. Waar ik het daar nog wat tegen vond vallen , maakten ze in de kelder een hoop goed en gaven ze een erg tof optreden. Leuke nummers die qua geluid eindelijk goed uit de verf kwamen, met name door het rauwe karakter van de set. Less is more zo blijkt, met alleen de Downstage zangset in plaats van de festivalopstelling zoals bij de eerdere Nederlandse optredens dit jaar.
Dat minder, beter blijkt te zijn, is een treffende samenvatting van de avond. Dit helaas in negatieve zin voor de twee Spaanse acts die veel te lang over hun linechecks doen. Tikkeltje te perfectionistisch, wat de hele flow uit de avond haalt. Jammer, want wanneer je tegen zulke bands aanloopt op festivals als Incubate of Roadburn dan is de kans aanwezig dat menigeen met plezier even een kijkje gaat nemen.
Het mocht in de kelder helaas niet zo zijn, maar de last minute toevoeging van Yung maakte gelukkig een hoop goed.