2 januari. Zo een dag waarop je zelf nog amper je bed uit wilt/kunt. De zaal blijft ook dicht dus de kans op dansers die een nog lege zaal ontvluchten om dan lege plekken in de kelder op te vullen is ook klein. Hopelijk komen er dan gewoon een hoop mensen die het vroege besef hebben dat ook in 2016 dezelfde lamlendigheid als in 2015 bestaat en dat deze nog steeds het best kan worden bestreden met muziek en drank. Gelukkig komen er al om elf uur de eerste mensen binnen. Dat die voornamelijk voor de tafelvoetbaltafel komen en er uit zien alsof ze instrumentale muziek vooral iets vinden voor ziekelijke oude mannetjes mag de pret niet drukken. Al snel daarna komen namelijk ook laatstgenoemden de kelder vullen.

The Sensational Second Cousins zijn mannen met banen, maar treden veelvuldig op omdat ze waarschijnlijk gewoon niet anders kunnen. Als kinderen zijn ze tijdens een jaarfeest in Klazienaveen in een vat met kazoo's gevallen. Althans zo gaat het verhaal.
Zowel de rockabilly als het gortdroge geneuzel tussendoor is waarschijnlijk voor het publiek net zo fijn als voor de heren zelf. Korte, swingende nummers even sympatiek als energiek gebracht. Klagen dat The Sensational Second Cousins niets nieuws onder de zon brengt is als klagen dat de zon ook al een poosje uit hetzelfde vaatje tapt. Persoonlijk ben ik blij dat de zon bestaat en dat er ergens verstopt* in een garage op het Drentse platteland** rockabilly word gemaakt. Van beide feiten word ik tijdens deze winterdagen een beetje verwarmd.

*Een Google search of een telefoonboek lost dat probleem gelijk op, maar dat klinkt minder romantisch.
**Klazienaveen dus.