In de tot nu toe laatste fysieke versie van het showcasefestival Eurosonic stond op de donderdagavond o.a. het Londense Dry Cleaning op het programma. Zij waren onderdeel van een mooi Eurosonic-programma in VERA dat jaar, met naast Dry Cleaning ook nog acts als Sinead O’Brien, Squid, Just Mustard, Black Country New Road en Squid.

Dry Cleaning is in 2018 opgericht en bestaat uit Florence Cleopatra Shaw (zang), Thomas Paul Dowse (gitaar), Nicholas Hugh Andrew Buxton (Drums, Percussie) en Lewis Maynard (bas). Hun muziek is een mix van postpunk, new wave pop en een vleugje americana. De band had toen ze tijdens Eurosonic 2020 optraden al 2 EP’s uitgebracht, t.w. “Sweet princess” en “Boundary Roads Snacks and Drinks”. Ze maakten een goede indruk, waarbij vooral ook Florence Cleopatra Shaw opviel met haar mix van zang en gesproken woord, terwijl voor haar standaard stond met daarop de teksten van de liedjes, zonder dat ze hier tijdens de liedjes ook maar een moment naar keek.

Inmiddels heeft Dry Cleaning in 2021 hun eerste volledige plaat “New Long Leg” uitgebracht, een plaat die alom positief werd ontvangen.

Hoewel ook Dry Cleaning na hun Eurosonic-optreden veel last heeft gehad van de diverse Covid-19-beperkingen, zullen we ongetwijfeld nog wel het nodige van hen gaan horen in de toekomst.

Maar eerst kijken we in deze editie van “Beauties of the Underground Live” terug op hun optreden in VERA op 16 januari 2020 tijdens Eurosonic 2020. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

 


 

Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.