'Kirk Koblain' in Vera, Foto: Willem Kolvoort

Van Nieuwe Revu tot 3voor12, van OOR tot Giel Beelen, ze pissen allemaal in hetzelfde potje en drinken het dan gezamenlijk op: Nevermind is 20 geworden en Nirvana all over the place. Was zelf ook gevraagd maar had niet gereageerd; staat het ‘bruiloftsverhaal’ toch in de Revu. (Geef nie Willem) Ach, ouwe koek, maar ik had beter moeten weten. Love: hot van buiten rot van binnen; ‘Teenage Whore’, de overige überlekkere single van Hole. Maar nee hoor, stelt ie de aimabele KC gerust en gaat ‘r halen.

Anyway, toch maar even in de eigen archieven gedoken, en zo lees ik in de VK van 16 november 1989 n.a.v. het concert: “Gruizige POP met prima zang, verrassend en intens. Toch heb ik ‘t idee dat het verlies van 1 guitarist (4 man op de promofoto) de band niet in de kouwe kleren zit. Er drukt nu wel een érg zware last op de tengere schouders van zanger/guitarist Kirk Koblain.” Pooh, 3 fouten in 1 naam, typisch PePr.

‘Verjaardagen’ in popland, nieuwe trend? Dan weet ik er ook nog wel een paar. Op 24 september is het 30 jaar geleden dat Wattie (ex-commando) Kip van Roeg Toeg in de gang een ram veur de bek gaf omdat ie ‘t optreden van The Exploited maar kut vond. En op 6 oktober is het precies 20 jaar geleden dat The Fuzztones hier voor de 5de en laatste keer optrad. Wellicht wil de Rooie Neger bij The Deaf (een dag later) wat singles draaien van geilneef Rudi Protrudi en z’n geföhnde mannen.     

Rock’n’Joy’n’Remember, PePr