Fool's Gold is zo'n band die vanaf de eerste hitsingle meteen een gevestigde naam is in indie-land. Van het zelfgetitelde debuutalbum wist 'Surprise Hotel' menig dansvloeren vol doen stromen. Een opvallend vrolijk deuntje gezongen in het Hebreeuws. Eerlijheid gebied mij persoonlijk te zeggen dat het nummer wel een stuk of wat minuten korter had gemogen, maar dat laten we verder maar even op mijn persoonlijke voorkeur gooien. Meer over de band Fool's Gold lezen doen je maar hier op de Vera-site (22 oktober dus in Vera!), over de nieuwe plaat die luistert naar de naam 'Leave No Trace' gaat het namelijk op dit plekje. En als je nu op 'Read More' klikt kun je precies lezen waarom je op 'Read More' moet klikken.

 

Fool's Gold heeft met hun tweede album namelijk een verdomd leuk en compleet pop-album afgeleverd. Het debuutalbum schoof wat mij betreft soms net wat te veel de balkan-achtige kant op, hier is vooral volop ruimte voor luchtige Afrikaans aandoende ritmes zoals we die ook kennen van Vampire Weekend en misschien The Dodo's.

 

Een nummer als 'Wild Window' zal weer menig dansvloer in beweging kunnen brengen, 'Bark and Bite' laat de band bijna klinken als de Afrikaanse broertjes van een band als Two Door Cinema Club en het na een paar minuten heerlijk uit de bocht vliegend 'Street Clothes' kan mij als doorgaans wat meer experimentelere muziekliefhebber prima bekoren. Gevarieerde plaat, zonder een eigen smoel te verliezen. √Čn de nummers zijn nu bijna allemaal gewoon in het Engels, wat het meezingen ook weer wat veraangenaamd. Zolang het duurt staat ie hierrrr op de luisterpaal.