Fungi Girls is een Texaans trio, bestaande uit drie heren die in de jaren 60 fuzz-pop gewortelde rockliedjes maken. Denk Girls (wat ook louter uit het mannelijke geslacht bestaat), denk Dum Dum Girls (dat zijn dan weer dames, maar dat blijkt ook duidelijk uit de naam), denk Vivian Girls (idem).

 

De band heeft een handjevol 7'''s uit op Hozac en nu is het tijd voor een heuze LP. En deze eerste serieuze muzikale test doorstaan ze glansrijk. Een breed scala aan invloeden passeren de revue: surf en Dick Dale-achtige gitaren in opener 'Sabrana Breeze' of new-wave in hit-in-spe 'Honey Face'. Het doet allemaal erg denken aan wat Hunx & His Punx doen op hun laatste plaat. Schuift die band met name richting doo-wop girlbandjes uit lang vervlogen tijden, Fungi Girls laat bovenal de beatbandjes uit ongeveer hetzelfde tijdperk weer herleven.

 

Een funky basslijntje hier (Marv Allen), een overstuurde gitaarpartij waar de stem in verdrinkt daar (Lucie) en je speelt zo een hele plaat vol. In een half uurtje ben je er ook doorheen, maar in de tussentijd heb je een perfecte zomersoundtrack. Zonder twijfel had de hele plaat op de 'Nuggets'-verzamelaar gekund als ze een paar decennia eerder waren geweest. Des te leuker dat we dit bandje hopelijk gewoon nog kunnen aanschouwen in de buurt.

 

– Ralf