Een jaar geleden schreef ik voor Vera een vooruitblik op ‘een van de meest interessante alternatieve muziekfestivals van het moment met een monsterlijk goede line-up.’ Met het programma van dit jaar doet Le Guess Who? er echter nóg een schepje bovenop.

Op zondag 2 december presenteert Le Guess Who? een nieuw onderdeel van het festival: Fuzzbox. Dit ‘mini-festival in een festival’ is een ode aan de garagerock en tevens een ode aan iedereen die zich bezighoudt met het promoten ervan in Nederland.

Fuzzbox wordt georganiseerd in samenwerking met een paar andere poppodia. Vera is met haar indrukwekkende garagerock geschiedenis uiteraard een van deze betrokken podia.

Tijdens Fuzzbox spelen er alleen maar psychedelische en garagerockbands in Tivoli Oudegracht. Tot nu toe bevestigd zijn Ty Segall (met onze geliefde Mikal Cronin in de gelederen), Nick Waterhouse, Night Beats, legende Paul Collins Beat, debutanten op de Europese podia XRay Eyeballs en White Fence, Acid Baby Jesus, Feeling of Love, Tyvek, Jacco Gardner en ook nog eens onze grote Groningse trots, Traumahelikopter! Nu al een prachtige line-up waar we in Vera behoorlijk opgewonden van worden, en er gaat dus nog meer aan toegevoegd worden ook.

Fuzzbox vindt plaats in Tivoli Oudegracht. Je kan er een apart kaartje voor kopen, maar uiteraard kun je met een Le Guess Who? ticket ook naar binnen. Van donderdag 29 november tot en met zondag 2 december staan er nog veel meer toffe bands geprogrammeerd, onder andere Dirty Three, Deerhoof, Fuck Buttons, Suuns, DIIV, The Soft Moon en Grimes. Ik raad je dus van harte aan om snel een passpartout te kopen. Geen geld, voor zo’n indrukwekkende line-up. Maar als je bankrekening dat toch niet toelaat hoef je nu  niet meer te treuren, met alleen een Fuzzbox-ticket kom je als garagerockliefhebber ook al volledig aan je trekken!

- Marinke