Het GGI-festival is een door vrienden opgezet festival dat jaarlijks afwisselend in Groningen, Schotland en Ierland plaatsvindt. Nataly is de organisator van het festival en vervult in Vera de functie van scribent. Voor meer informatie over het festival op zich, lees het Verakrant-artikel.


Na vier maanden spirituele voorbereiding en belangrijke communicatie met de Ieren (Can I buy kebab in town? Do you sell tea in the pub?) kon op 24 juni het 8ste GGI festival eindelijk van start gaan in de VeraClub. En de vraag die op ieders lippen brandde was natuurlijk, wie oh wie mist dit jaar zijn vliegtuig terug. Bij dit jaarlijks terugkerend ritueel ligt Gary Moutpiece aan de leiding met in ieder geval twee keer, en Thomas Freebooters staat op de tweede plek. In Glasgow stond de arme jongen klaar om te vliegen..op het verkeerde vliegveld!

 

Terug naar Vera. Putrefaction stond als eerste klaar en wat een band! Puur beton! Met brute kracht werd het gitaargeweld en de bombastische sound van teringgoede drummer de zaal ingeslingerd. Vet, vol met stuiptrekkende melodieen en een brullende zanger. Zanger Erik drumt ook weer in Eapa Measa en de tweelingbroertjes spelen ook in Complan. Dat betekent meer geld voor iedereen. DIY is leuk en aardig, maar de vliegtickets moeten betaald worden. Lof voor alle groningse bands die geheel belangeloos en alleen voor bier speelden.

 

Terug in de kleedkamer was Moutpiece in zijn nopjes met de hotelkamers. 'Met de hand geschilderd..wow!' en bier in de koelkast was ook een verrassing voor Ierland. Ierland is arm. Obama kreeg het laatste gratis biertje.

 

Helaas de Fuck Ups gemist omdat ik een paar drugsgebruikende punks van de trap moest werken, die 'support your local scene' verward hadden met 'supply your local scene'. Ondertussen was de zaal lekker vol en ging Easpa Measa goed los gevolgd door de altijd sublieme Moutpiece, die een superstrakke garagerocknrollset met veel nieuwe nummers neerzette.

 

Paspoorten aan de baas van Vera overhandigd..(wist je dat niemand in Ierland heet zoals in zijn paspoort staat? Tommy Trousers, Conzo, Gaz Le Rock, Motzer, Crispo..ze heten eigenlijk gewoon Henk of iets dergelijks) te dronken om geld mee te nemen, op naar de Crowbar met een Ier achterop de fiets en de rest is een dronken luchtbel..

 

- Nataly

 

Foto's: Peer

 

Ga naar verslag GGI-festival Viadukt >>>