Heavy psychedelic rock uit Gothenborg, Zweden. Dat is de omschrijving voor de muziek die de band Graveyard inmiddels, met een korte onderbreking in 2016, al weer ruim 15 jaar maakt. In deze 15 jaar hebben we ze 2 keer op het VERA-podium gezien, t.w. in 2008 samen met Witch (met J. Mascis op drums) en Earthless en in 2012 met hun landgenoten van Spiders.

De band werd opgericht in 2006 en bestond toen uit Joakim Nilsson (zang/gitaar), Rikard Eklund (bas), Axel Sjöberg (drums) en Jonathan LaRocca Ramm (gitaar). In deze samenstelling bracht de band hun eerste 3 albums uit, t.w.  “Graveyard” (2007), “Hisingen Blues” (2011) en “Lights Out” (2012). Deze laatste plaat was ook de reden voor de tour later dat jaar die de band op 17 december 2012 terugbracht naar VERA.

Eind 2014 zegde Rikard Eklund de band gedag en werd Truls Mörck aangetrokken als zijn vervanger op bas.  In deze nieuwe samenstelling brengt de band in 2015 het album “Innocence & Decadence” uit.  De band tourt weer stevig ter ondersteuning van deze plaat en komt nu ook in regio’s zoals Oost-Europa en USA, maar desondanks kondigt de band september 2016 aan dat ze zijn gestopt vanwege “all so classic reasons”. Dit stoppen was gelukkig van korte duur, want januari 2017 kondigen ze al weer hun reunie aan. Wel met een nieuwe drummer, t.w. Oskar Bergenheim. In deze samenstelling brengt Graveyard in 2018 zijn 5e, en tot nu toe laatste, album “Peace” uit. Ook tourt de band weer als vanouds door Europa en Noord-Amerika.

Maar in het kader van Beauties of the Underground Live  kijken we met jullie terug op hun  tot nu toe laatste VERA-optreden van 17 december 2012, met Graveyard nog in de oorspronkelijke bezetting. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.