Screaming Trees - Pollwinners 1989

Je hebt gewone mensen, prima, en je hebt mensen waarvan men zegt: nou, dat is wel een naam. Een grote naam, of een wat minder grote naam, een kleine naam, maar toch een naam. Vandaag is het hier een beetje een dag van de namen. Zo hebben we er een op het podium straks, Dirty Beaches. In Vera-kring een grote naam, in OOR-kring een kleine, met Alex Zhang Hungtai als grote man en dat is dan weer een heel mooie naam.

Als contrast noem ik even een echt grote naam: Pearl Jam. Niet dat ze komen, maar het is op 1 maart wel precies 20 jaar geleden dat ze er waren. Mark Lanegan is ook best een naam. Dinsdag is onze goede vriend in De Oosterpoort, Ben benieuwd naar het formaat van zijn naam. Lang geleden zat ie in Screaming Trees, dat is nooit een grote naam geworden, viel uiteen, maar nu wel een vette cultnaam. Trouwens, het is vandaag precies 22 jaar geleden dat ze hier voor het laatst waren.

Mark was nog es terug met Greg Dulli. En da’s ook best een naam, al vond ik Afghan Whigs een grotere. Die gaan ook weer wat spelen, maar ik hoor net: niet hier. At The Drive-In dan, vette naam pure cult. Is ook weer wat van plan. In komende OOR zegt Omar Rodriguez-Lopez, pracht naam: “Vera. Daar zou ik ook wel weer willen staan met At The Drive-In.” Nou, vergeet het maar en mail me niet. Ik duim gewoon voor Cloud Nothings en Royal Headache, onze eigen hotte namen.

Rock’n’Joy, PePr