Er zijn niet veel bands die zowel spelen bij de sluiting van de olympische winterspelen (2018) als het winnen van de jaarlijkse VERA-poll, en daarmee vereeuwigd zijn op de VERA-Wall of Fame, op hun conduitestaat hebben staan. Maar het Zuid Koreaanse Jambinai heeft dit nu bereikt danzij hun derde VERA-optreden op 16 oktober 2019, dat de eerste plek in de VERA-poll 2019 haalde.

Jambinai is in 2009 opgericht in Seoul, Zuid-Korea. Hun muziek kan worden omschreven als “experimentele post rock”, waarbij de band traditionele Koreaanse muziek en folkmuziek mixt met postrock en metal. Ook gebruiken ze zowel traditionele Koreaanse instrumenten als ook het traditionele rockinstrumentarium gitaar, bas en drum.

De band werd opgericht door (hopelijk juist geschreven) Ilwoo LEE (Lee Il-woo) op gitaar, zang en andere instrumenten, Eunyoung SIM (Sim Eun-Yong) op geomungo (soort nogal uit de kluiten gewassen langwerpige sitar) en Bomi KIM (Kim Bo-mi) op haegeum (2-snarige viool). Zij vormen nog steeds de kern van de band, die voor live-optredens nog wordt aangevuld met een bassist en drummer.

Jambinai heeft inmiddels 3 albums uitgebracht, t.w. Differance (2012), Hermitage (2016) en Onda (2LP, 2019). Ook heeft de band inmiddels dus 3 keer in VERA gestaan tijdens tours ter promotie van deze albums, t.w. in 2014 (eerste keer dat een Zuid-Koreaanse band in VERA optrad, 4e plek in de VERA-poll), in 2016 (13e plek in de poll) en dus in 2019 met de eerste plek als resultaat. Dit is ook het Jambinai-optreden waarvan we jullie in het kader van “Beauties of the Underground Live” een selectie presenteren. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.