Een van de mooiere platen van afgelopen jaar, deze van Destroyer. Bandnaam en titel dekken de lading natuurlijk totaal niet; zo’n laiverd die nederig knielt als ie even niet aan de beurt is en dan die supersmoothe muziek, de ijlende synth en zo’n kek trompetje. Maar what’s in a name. The Bloody Hollies, Jeff The Brotherhood of heel simpel The Men. Ze staan allemaal in m’n jaarlijstje dat ik alweer 3 weken geleden moest inleveren bij de OOR. Royal Headache (ook al zo’n weirde naam) kwam nog precies op tijd om daar op 1 geparkeerd te worden.

Ja mensen, het is december, lijstjesmaand. Moet verdikkeme alweer aan de Vera Poll gaan werken. Voor de volledigheid: de platen van Dirty Beaches, The Peoples Temple, Wye Oak, Other Lives en Moon Duo maakten de 10 vol. De volgorde doet er verder niet toe, die kan volgende week maar zo weer anders zijn. Zal de komende weken de Polluitslagen op de Vera site (vanaf 1981!) ook even bijwerken, ‘94 t/m ‘06 missen nog, wellicht werkt dat ter inspiratie. Want al in de volgende krant komt die van 2011, en dan ook op de site, en we smachten natuurlijk weer naar massale deelname!

Zien of Kaputt het dan ver gaat schoppen. Nou, wij hier niet op deze vrijdagmiddag 2 december, want onze offsetmachine is goed Kaputt. Vera Krant 22, waar dit stuk ook in te vinden zou zijn, gaat er niet komen, zoveel is nu wel duidelijk. Dit is dus voorlopig alleen op de site te lezen plus wat persoonlijk gedram over Bitch Magnet a.s. dinsdag...KILLER!      

Rock’n’Joy’n’Destroy, PePr