Meat Wave stond 21 mei 2015 voor de eerste keer in VERA, als opwarmer voor hun landgenoten van Warm Soda. En hoewel Warm Soda zeker in de smaak viel, was dit weer zo’n avond waarbij het voorprogramma een nog betere indruk maakt dan de hoofdact.  Het was de op een na laatste show die ze tijdens hun Europese tour zouden doen. 22 mei zouden ze nog in L’espace B in Parijs spelen en daarna weer terugvliegen naar Chicago, IL, hun woonplaats. Maar dat concert werd afgelast, dus de band zat plotseling nog met een open avond in hun tourschema. En dan ga je voor een win/win-situatie. Wij van VERA wilden na hun sterke show op de donderdag Meat Wave best de volgende avond opnieuw op het podium bewonderen en de band had zijn tourschema inclusief overnachtingen weer compleet. Dus stond Meat Wave ook op vrijdag 22 mei 2015 weer op het VERA-podium, dit keer openend voor het Nieuw Zeelandse Surf City. Het resultaat was zowel een eerste als een tweede plek in de jaarlijkse VERA-poll voor beste support act. En natuurlijk de zekerheid dat ze bij hun volgende VERA-optreden de hoofdact van de avond zouden zijn, wat op 8 mei 2017 ook daadwerkelijk het geval was.

Meat Wave is opgericht in 2011 in Chicago, IL. De bezetting is vanaf het begin Chris Sutter (gitaar,zang), Joe Gac (bas) en Ryan Wizniak (drums). Hun muziek laat zich het best omschrijven als punk rock. Ze hebben inmiddels 3 volledige langspeelplaten uitgebracht, t.w. “Meat Wave” (2012), “Delusion Moon” (2015) en “The Incessant” (2017). Daarnaast ook 2 EP’s: “Brother” (2015) en “Volcano Park” (2021).

In deze Beauties of the Underground Live kijken we terug op het eerste optreden van Meat Wave in VERA met een selectie uit dat optreden van 21 mei 2015. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

 


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.