De Daniel Johnston van de Friesche Wouden. Deze omschrijving gaf VERA-programmeur Peter Weening in 1995 aan Meindert Talma bij de bespreking van zijn eerste single in de VERA-krant. Dit bleek het begin te zijn van een mooie en langdurige samenwerking tussen VERA en deze inmiddels in de provincie Groningen woonachtige Friese singer-/songwriter. Het was dan ook niet meer dan logisch dat het Meindert Talma was, die na de eerste lockdownperiode de aftrap mocht doen van de reeks “seated” optredens zoals deze vanaf juli 2020 in VERA plaats vonden.

Het werd een soort van “Best of”-show, waarbij Meindert, zoals gebruikelijk, ook veel aandacht aan beeldmateriaal schonk. Helaas kon, als gevolg van de beperkte hoeveelheid mensen die een kaartje konden bemachtigen, er nog niet echt sprake zijn van een 25-jarig jubileumshow. Maar dat komt later vast nog wel als er weer meer mensen bij een optreden in VERA aanwezig kunnen zijn.

In deze Beautie of the Underground Live hebben we gekozen voor Meindert zijn lofzang op de dammer Jannes van der Wal. Hiermee heeft u als kijker meteen een primeur, omdat dit volgens Meindert de eerste digitale opname van “De ballade van Jannes van der Wal” met Harmophone, zijn electrisch harmonium uit de jaren 50, is. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.