In VERA zijn we altijd op zoek naar nieuwe bandjes die de moeite waard zijn om te ontdekken. Maar we zijn eveneens erg zuinig op de echte legendes. Zo ook powerpop legende Paul Collins die op 15 april 2015 met zijn Paul Collins’ Beat VERA’s grote zaal een uur lang vulde met zijn heerlijke power pop songs.

Het begon allemaal in 1974 met de oprichting van The Nerves met als bezetting Paul Collins (toen nog op drums en zang),Jack Lee (gitaar en zang) en Peter Case (bas en zang). Alle drie schreven ze nummers, maar de nummers die nog steeds in ieders geheugen staan, al dan niet vanwege coverversies, waren geschreven door Jack Lee. Denk hierbij aan nummers als “Hanging On The Telephone” en “Come Back And Stay”.

In 1977 vormde Paul Collins The Beat (later vanwege naamissues met de Engelse skaband The Beat: Paul Collins’ Beat), waarin hij als frontman gitaar en zang voor zijn rekening nam. In 1979 verscheen hun eerste langspeler “The Beat” , met o.a. het nummer “I Don’t Fit In”, wat ook de titel is van zijn in 2020 verschenen autobiografie (“I Don’t Fit In: My Wild Ride Through The Punk & Power Pop Trenches with The Nerves & The Beat”).

Begin jaren ’90 ging Paul Collins solo en in 1992 verscheen zijn eerste soloplaat “Paul Collins”. In die periode richtte hij ook The Paul Collins Band op waarmee hij de plaat “From Town To Town” uitbracht.

Maar in 2006 brengt hij Paul Collins’ Beat weer tot leven, en sinds die tijd verschijnt er zowel solowerk als nieuw werk van Paul Collins’ Beat. Najaar 2014 verschijnt zijn soloplaat “Feel The Noise”, geproduceerd door Jim Diamond (bekend van White Stripes en Dirtbombs). Met deze plaat op zak speelt hij met zijn Paul Collins’ Beat op 15 april 2015 in VERA, het optreden dat we jullie met deze nieuwe Beauties of the Underground Live laten herbeleven. Bereid je voor op ruim 20 minuten heerlijke powerpop. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.