Nou, dat was me wat, een geheim bewaren voor Peter Weening. Zijn vrienden, collegae en podcast kompaan Mark Lada zaten allemaal in het complot om hem vrijdagmiddag naar de Oosterpoort te lokken voor een interview over Trash That Podcast in de ESNS Newsroom.

Om 16:30 stipt zou het gaan gebeuren, live ingebroken in het VNPF Gala. Presentator Michiel Veenstra stond in de startblokken met Burgemeester Koen Schuiling aan zijn zijde. In VERA liepen onderwijl de opnames van de podcast rustig door, was het inmiddels 16:10 en werd er een verdieping lager peentjes gezweet. Hij zou toch wel op tijd komen?! Afronden!
En ja toen eindelijk, om 16:15, pakte Weening zijn fiets, de rest met winterjas aan verscholen in hoeken en gaten omdat Peter ons absoluut niet mocht zien onderweg naar de Poort. En zo geschiedde…

O wacht nee, natuurlijk niet. Peter komt er bij het stoplicht achter dat zijn QR-code (want die zit niet op zijn Nokia 3310) nog op kantoor ligt. Dus tegen het verkeer en zijn collega’s in (hallo, jullie hier?) terug naar Vera. Het is inmiddels 16:23 wanneer hij op zijn gemak de garage weer uitfietst, wij allemaal via de achterdeur van de Poort naar binnen sneaken en klaar gaan zitten in de kleine zaal.

Kwam alles toch nog op zijn pootjes terecht. Met een kleine vertraging werd Peter door ‘de stem van God’ verzocht het podcast interview te onderbreken en kwam met cameraploeg, en nog altijd nietsvermoedend, naar ons toe. Onder een hartverwarmend applaus van collega’s uit de muziekindustrie liep hij de vloer op en onderging de speech van onze burgervader. Directeur Olaf Veenstra had daarna de eer om het lintje op te spelden, waarna Peter zijn dankwoord uitsprak en de zaal met zijn gevolg verliet. De nazit was reuze-gezellig, waarvoor veel dank aan Peter Sikkema, Joey Ruchtie en de rest van de Oosterpoort crew!

En uiteraard van harte gefeliciteerd Peter!

Lees ook:
Artikel op DvhN site
Artikel op 3voor12
Interview op OOG TV