In de tot nu toe laatste fysieke versie van het showcasefestival Eurosonic werd de woensdagavond in VERA afgetrapt door de Ierse dichter/performer Sinead O’Brien. Zij was de eerste in een mooi programma dat in 3 dagen ook nog acts als Dry Cleaning, Squid, Just Mustard, Black Country New Road en Squid kende. Sinead verzorgde een show die direct de lat hoog legde voor het niveau van de acts die na haar tijdens Eurosonic 2020 in VERA stonden. Haar mix van spoken word en art rock maakt haar 1 van de beloften in de dat jaar opkomende nieuwe postpunk golf. Op dat moment had ze als plaatwerk al de EP “A List Of Normal Sins” en singles als “A Thing You Call Joy”, “Limbo” en “Taking On Time” op haar naam staan. Inmiddels getekend door het label Chess Club Records heeft ze aanvullend nog de EP “Drowning In Blessings” en o.a. singles als “Girl Kind” en “Kid Stuff” uitgebracht. Hoewel ook Sinead O’Brien na haar Eurosonic-optreden veel last heeft gehad van de diverse Covid-19-beperkingen, zullen we ongetwijfeld nog wel het nodige van haar gaan horen in de toekomst.

Maar eerst kijken we in deze editie van “Beauties of the Underground Live” terug op haar optreden in VERA op 15 januari 2020 tijdens Eurosonic 2020. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

 


 

Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.