Photo: ©Marc de Krosse
Altijd lastig zo’n eerste avond werken na de zomer. Je bent net goed en wel gewend aan die halve grote zaal en al die mensen die er in passen, geluidsman die precies weet wat hij doen moet. Altijd mooi. Afdalend in de kelder valt meteen op dat er half verbouwd is van het zomer. Ziet er zeker leuk uit, dus dat alleen is al een reden om een keertje weer te komen kijken. Hoewel de schilderstape nog aan de bar plakt, maar voor de rest is het redelijk ‘af’.
Een last minute gig moest er geregeld worden want Meadowlake had iets belangrijkers, ziekte o.i.d. Gelukkig is de band met leden van Sprokkelhout de afgelopen maanden wat intenser geworden en zitten ze zelfs wel eens aan dezelfde ontbijttafel. Vervanging was dus bij het koffieapparaat al wel geregeld. Nu was het nog niet zo lang geleden dat we de jongens aan het werk hadden gezien, persoonlijk vind ik ze dus misschien wat te snel terug in de kelder. Wel zijn ze duidelijk gegroeid. De laatste keer dat ze bij ons waren werd bekend dat ze dezelfde avond in de Pluu in Winsum een voorronde gewonnen hadden voor een of andere ‘ wordt bekend met je band’  wedstrijd. Ik had toen ook de twijfelachtige eer om een terugblik te schrijven en weet dat ik er zeker potentie in zag, maar dat ik het ook teveel vond zweven tussen allerlei genres in. Het bekende probleem van –nog niet je eigen geluid gevonden- speelde ook hier. Nu anderhalf jaar later is dat wel voorbij.
Het geluid is goed, iedereen in de band weet wat er van hun verwacht wordt en dat doen ze goed. De liedjes hebben een kop en een staart, goed opgebouwde melodieën en vaak een geïmproviseerde uitbarsting (die iets te lang duurt –mening-). Mooi ook om te zien dat de drummer wacht met het aangeven van accenten waardoor het altijd een verrassing is wanneer ze verder gaan. Lang geleden dat een band uit Groningen met zichtbaar zoveel plezier en met zoveel kleine foutjes zo’n leuke show neer gezet hebben.
De dames vooraan kon het niet lang genoeg duren. Ze komen trouwens binnenkort weer, maar dan in het reguliere programma van Zwemfest ergens dit najaar. Spaar ze dan een beetje want de volgende ochtend moeten ze voetballen.
Leuk begin van de 2e helft van het jaar. |Anco