Dat Groningse artiesten hun nieuwe plaat presenteren in VERA is gebruikelijk. Dat geldt echter niet voor bands van buiten de regio. Daarom was donderdag 26 maart 2015 wel een mooie dag, aangezien na een mooie opening door het Groningse Santa Fe, de Rotterdamse band The Afterveins hun tweede, door Henk Koorn geproduceerde,  plaat "Showers” in VERA presenteerde. Pas een dag later stonden ze in Rotown om ook Rotterdam met hun nieuwe plaat kennis te laten maken.

Dat ze hun 2e plaat in VERA/Groningen presenteerden kwam ook niet uit de lucht vallen. De band stond het half jaar daarvoor ook al 3 keer met het nodige succes op Groningse podia, t.w. Popronde 2014 (O’Ceallaigh), ESNS 2015-nevenprogramma (De Zolder) en Noorderslag (kelder-Oosterpoort).

De band bestaat uit Maks Bolhuis (zang, gitaar, bas), Aswin van As (drums) en Xander van Dijck (gitaar, toetsen). In 2013 winnen ze de grote prijs van Rotterdam en daarna gaat het hard met de mannen en hun psychedelische rammelgaragepop/punk met galmende zang .  In 2014 komt hun eerste plaat “The Afterveins” uit en in 2015 dus al hun 2e, die ze voor de release show naar VERA brengt.

Maar zo snel als de band op komt, zo snel is het ineens ook afgelopen. Voorjaar 2016 komt het bericht dat de pijp leeg is voor het trio, en op 17 juni 2016 vindt hun afscheidsshow plaats in Rotown.

Gelukkig hebben we hun VERA-optreden van 26 maart 2015 nog, en dus kijken we in deze Beauties of the Underground Live  met jullie terug op dat optreden van deze prachtige Rotterdamse band. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.