“Created in November 2009” staat trots in de Facebookinfo van de band Twin Peaks. Dat betekent dat deze band uit Chicago, IL,  inmiddels al ruim 10 jaar bestaat, met een bezetting die al vanaf het begin bestaat uit Cadien Lake James (zang, gitaar), Clay Frankel (zang, gitaar), Jack Dolan (zang, bas) en Connor Brodner (drums). Ze zaten toen allemaal nog op de middelbare school. Colin Croom (toetsen, zang, gitaar) heeft in 2015 de gelederen van Twin Peaks versterkt. Hun muziek bevind zich in het garage rock/powerpopgenre, of zoals ze zelf aangeven: “We like to rock and most certainly love to roll”. Ze hebben inmiddels 4 studioalbums uitgebracht (Sunken -2013-, Wild Onion -2014-, Down in Heaven -2016-, en als tot nu toe laatste Lookout Low -2019-), 1 live album (2LP Urbs in Horto -2017-) en het compilatiealbum Sweet ’17 Singles -2018-.  Ook hebben ze najaar 2019 een bijdrage geleverd aan een plaat vol met Wilco-covers (Wilcovered: Wilco Songs Covered by recording artists) met de song “Spiders (kidsmoke)”, dat oorspronkelijk van het Wilco-album “A Ghost Is Born” komt.

Op 1 november 2016 deed Twin Peaks voor de eerste keer VERA aan. Dat was toen de laatste show van hun Europese tour in het kader van “Down in Heaven”. Ondanks hun vermoeidheid wisten ze er toch nog een mooie show van te maken, wat ook leidde tot een 36e plek in de VERA-poll van dat jaar. Dit keer zijn ze in een veel eerder stadium van hun Europese tour in het kader van “Lookout Low” in VERA voor 1 van de 2 Nederlandse optredens, dus dat belooft veel.

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier met deze nieuwe editie van “VERA-Beauties of the Underground-Live”.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.