Widowspeak is de band van Molly Hamilton (zang/gitaar) en Robert Earl Thomas (gitaar).  De band komt uit brooklyn, NYC en is opgericht in 2010 met aanvullend Michael Stasiak op drums. Hun muziek wordt omschreven als Indie rock (dream-pop, shoegaze).  Nadat ze in 2011 hun eerste volledige album “Widowspeak” uitbrachten staat de teller inmiddels op 6 dankzij het in 2022 uitgebrachte “The Jacket”.  Daarnaast heeft de band ook nog 2 EP’s uitgebracht.

In 2011 kwam de band al naar Europa ter promotie van “Widowspeak”, maar deed toen VERA nog niet aan. Dat veranderde bij hun 2e Europese tour in 2013 ter promotie van het dat jaar uitgebrachte 2e album “Almanac”. Op 27 april 2013 stond de band in VERA en gaf een show die goed werd gewaardeerd met een 27e plek in de jaarlijkse VERA-poll. Hoewel de band ook daarna nog een paar keer in Europa is geweest, komen ze 30 november 2022 eindelijk weer terug naar VERA. Dat wordt opnieuw genieten.

Maar voordat het zover is besteden we in Beauties of the Underground Live aandacht aan het eerste VERA-optreden van Widowspeak met een selectie uit dat optreden van 27 april 2013. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.