Vacature
Programmeur, VERA
24 uur per week*

VERA is al meer dan 40 jaar hèt centrum voor de underground popcultuur in Groningen met een scherp en onderscheidend aanbod van popconcerten, dansavonden en films. VERA biedt een mooi en divers programma voor de stad Groningen en daarbuiten voor 60.000 bezoekers per jaar. De ruim 250 activiteiten per jaar worden voor een belangrijke deel mogelijke gemaakt door de inzet van 235 vrijwilligers. Vrijwilligers die ook allemaal lid zijn van de vereniging VERA.

Wegens het aanstaande pensioen van onze huidige programmeur Peter Weening zijn we op zoek naar een opvolger die met visie de club de roaring twenties van deze eeuw verder in weet te loodsen, als straks de rook van het slagveld van Covid-19 optrekt. Per 1 september 2021 zoeken we daarom een programmeur annex artistiek leider die bereid is zich voor (relatief) langere tijd aan VERA te verbinden. Om zo het verder ontwikkelen en uitvoeren van het inhoudelijk programmabeleid van de club gestalte te kunnen geven. In het specifieke karakter van de club en haar roemruchte geschiedenis ligt de basis maar ook de uitdaging.

Functie profiel
Tot je kerntaken behoren de samenstelling, planning en coördinatie van het programma in de Grote Zaal. Je stemt af met het Downstage en Zienema team en zoekt naar en staat open voor nieuwe initiatieven binnen de pop underground. Daarbij bewaak je de artistieke identiteit van VERA over de gehele breedte.
Je hebt ruime ervaring met het programmeren van muziek en de benodigde kennis op het gebied van het afsluiten van ‘deals ’: contracten, costings, settlements en subsidiemogelijkheden; het opstellen van een begroting en het sturen daarop. Je legt de afspraken vast met bands en artiesten en draagt deze over aan de productie en pr/ marketing. Je bent verantwoordelijk voor de (financieel) correcte afwikkeling van de activiteiten. Je neemt plaats in het MT team en schrijft (mee aan) fonds- en subsidieaanvragen en de verantwoordingen.

Functie eisen
• HBO+ denk- en werkniveau, woonachtig in Groningen of directe omgeving.
• Je hebt een relevant netwerk.
• Je bent ondernemend van aard, signaleert kansen, initieert concepten en weet deze om te zetten in concrete plannen. Daarbij ligt de kwaliteitslat altijd hoog.
• Sterke affiniteit met VERA en positionering van de club in het muzieklandschap
• Je bent communicatief sterk en je stelt je open op naar de buitenwereld.
• Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en geschrift)
• Je bent een teamplayer, flexibel en bereid om onregelmatig te werken.

Wij bieden
Een zeer uitdagende functie met veel ruimte voor eigen initiatief en groei in het hart van een zich constant ontwikkelend poppodium; zeker onder de nu buitengewone omstandigheden van (de nasleep van) de covid crisis.
Salaris conform CAO NPF, functieniveau 7.

Een contract voor 1 jaar, met perspectief op een contract voor onbepaalde tijd.
Aanvang van het dienstverband: per 1 september 2021

Hoe te reageren
Richt je motivatiebrief en cv uiterlijk 10 mei aan Olaf Veenstra via [email protected]. Gebruik dit adres ook voor het inwinnen van informatie

Vooralsnog is dit een interne vacature voor medewerkers en personeel van VERA en Simplon. Afhankelijk van de respons op deze oproep wordt de procedure verder vormgegeven.

*Het aantal uren is een richtlijn en wordt tzt in samenspraak vastgesteld na precieze(re) invulling van de functie.